Alla inlägg den 11 juli 2018

Av Rani Spets Edgren - 11 juli 2018 20:13

    Vem är jag om jag lämnar identifikationen med mitt mind?

    I mindet finns rädslor. Mindet vill övertyga oss om dess egen, självutnämnda överlägsenhet. Men mindet förstår mind. Mindet förstår inte, och kan inte förstå det som är djupare än mindet. När vi lämnar identifikationen med mindets innehåll finns en lätthet, en naturlig enkelhet & livsglädje inom oss. Det är dock inte säkert att lätthet, enkelhet och livsglädje är det som vi känner först.

    Det kan finnas olika känslor, spänningar, obehag som vi känner först. Men styrkan som vi har i NÄRVARON i vårt obetingade människo-väsen är intensiv och löser upp varje obehag, när vi accepterar att känna dem den tid det behövs.

Bara stanna kvar i närvaron! Varje obehag kommer att skingras.  För en stund kan obehagen följas av tomhets-känsla som också skingras och öppnar för den GLÄDJE, den TILLFREDSTÄLLELSE och det LUGN som finns i vårt obetingade människo-väsen. Vi når det genom närvaro i nuet!


    Betingning är betingning. Det är inte den vi är i vårt djupare varande. Att lämna betingning innebär inte att vi förlorar något. Våra gillanden och o-gillanden, våra "vill" och "vill inte" är i någon mån ännu där. Men vi är fria från beroendet och känslan av att saker måste ske eller vara på ett visst sätt. Vi uppskattar fortfarande allt vi uppskattar - men från inre frihet och obetingad livsglädje.

   

    Den vi är i frihet från betingelser är annorlunda än allt som mindet känner till och annorlunda än allt som ord kan beskriva.

    Icke desto mindre finns där en känsla av att komma hem och en tillfredställelse som är djupare än något vi tidigare känt till.


                              MED GLÄDJE, ENKELHET och FLERA LJUVLIGA SOMMARBAD!

                                                                                                                        RANI

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards