Direktlänk till inlägg 10 januari 2023

Smärtan i ditt mind & den stilla glädjen i ditt varande.

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.

  Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte

lösas på samma nivå, som de uppstått på"!


   Att döma dig själv är ditt minds aktivitet. Det mind som inte är förankrat i varandet, i det som är större, djupare, annorlunda, något annat än mindet, är till sin egen natur destruktivt.

   Det mind som är förankrat i det djupare varandet är ofta tyst, vilar, OCH är ett utmärkt redskap för den djupare dimensionen.

   Det mind som inte är förankrat i det djupare varandet har otaliga uttrycksformer varav två alltid återkommer; 

brist och rädsla.

   -" A och B hände inte i mitt liv. Jag har inget värde för att A och B inte hände och nu är det för sent...."!


     Du är inbjuden att STOPPA all aktivitet i mindet. Betrakta det från Inre Stillhet. Betrakta och var stilla. Ditt mind kommer inte att lösa dina problem eftersom mindet varken kan eller vill lösa dem. Din smärta och mindets aktivitet runtomkring den fungerar som näring för det icke-förankrade  mindet.


    I ditt djupare varande är du fri från den här smärtan redan nu. I ditt djupare varande har du all klarhet du behöver för att se rakt igenom mindets illussioner.

    Just nu är det vinter, kallt och snö i vårt land. Jag föreslår att du tar en titt på snö-flingorna, både i naturen och på bilder som du hittar på nätet. Det finns inte två snö-flingor med identiskt utseende. Varje snö-flinga är unik. Varje snö-flinga vilar i sitt varande. De lyser i solskenet och de lyser upp landskapet när det är mörkt. De har en ständig skönhet som är synlig för oss när vi låter mindet vara tyst. Det här är skönheten och naturen hos SJÄLVA LIVET.

   När inte mindets oväsen pågår kan du se det, känna det, förnimma det, höra det...Du kommer också att se att LIVET är ETT SAMMANHÄNGANDE HELT. Du själv är del av detta sammanhängande hela.

   Gå nu ännu djupare inåt och öppna dig för att se, känna, förnimma din egen essens. Kan du se att skönheten hos snö-flingan, hur den lyser i solskenet, lyser upp landskapet, också handlar om dig, om den djupare dimensionen som du är.

   Låt varje aktivitet i mindet tystna, ta en paus. Stanna i den här fridfullheten, vilan från den stress som mindet skapar, så länge du kan. Du är älskad. Du är vacker. Du är hållen av LIVET, inte utifrån vad du presterar och vad som ägt rum eller inte ägt rum i ditt liv. Du är hållen och älskad, ditt unika varande är totalt sett för att du existerar, för att du finns, för att du är del av det HELA och STORA SJÄLVA LIVET.  Det här är både stort och förunderligt och samtidigt det mest naturliga.


   Du är varmt inbjuden att le åt mindets smärtproducerande aktivitet och att upptäcka att den smärtproducerande aktiviteten INTE är den du är! Du är varmt inbjuden att upptäcka genom din egen erfarenhet, det som är din djupare natur, den sannare sanningen om dig själv, att förbli i den kontakten, din medvetna upplevelse av den, så länge att du inte kan stoppa dig själv från att le, le åt mindets illussioner, le för att GLÄDJE är del av ditt djupare varande och finns där utan en yttre orsak, le för att inuti dig finns en stilla förundran och frihet från allt som ditt mind vill övertyga dig om.


      KÄRLEK och LJUS, LIVSGLÄDJE och STILLA FÖRUNDRAN!


                                                                                        RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Av Rani Spets Edgren - 7 januari 2022 07:28

    Så berörd och tacksam för vårt möte. Jag känner mig hedrad av ditt förtroende. Något hände för 20 år sedan. Du har burit smärta och stress alltsedan dess.     Nu har du redan tagit många steg  på helandets väg. Här får du också en meditationsgå...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards