Direktlänk till inlägg 6 september 2019

Ta risken! Ta chansen!

Av Rani Spets Edgren - 6 september 2019 18:02

               Kära, kära Du!

    Din kropp är fylld av obehag, upplevelser och många saker som är tunga, svåra, skrämmande för dig. Dina  kroppsliga obehag gör också mig bekymrad för dig emellanåt. Snälla ta emot allt du kan få av professionellt råd och stöd!

    Och här är också en gåva från mig till dig;

    Jag bjuder in dig till full närvaro i NUET! Jag vet och jag hör hur du söker orsakerna till dina obehag i det förflutna och långt borta ifrån nuet.   Givetvis har obehagen startat någon gång i förfluten tid, med situationer som inte händer här och nu. OCH, obehaget utspelar sig inuti din kropp och i dina känslor här och nu!

    

    Om du tar utmaningen att "hämta hem" energifokus, din uppmärksamhet till nuet och det som är inuti dig nu, säger kanske mindet att det är fel plats att leta på. MEN, mindet förstår bara mindet. MIndet förstår inte och vill inte förstå, ditt djupare människoväsen, din obetingade natur.


    Jag bjuder in dig att komma till nuet, ge mindets aktivitet paus, även om mindet vill argumentera. Ta risken! Ta chansen!

    Ditt mind är kreativt. Det blir ofta än mer angeläget att argumentera, försvara sin roll, när du närmar dig eller får glimtar av din obetingade natur.

    Du behöver inte gå in i kamp för att tysta mindet. Bara betrakta det som sker på mindets nivå, om inre tystnad inte kommer genast när du önskar. Och påminn dig om, igen och igen, att du har och ÄR en DJUPARE NATUR, oändligt mycket större än mindet.


    I din djupare natur, i ditt obetingade människo-väsen har du och är du,  starkt ljus, stark transformationskraft. När du knyter an till detta ljuset, denna transformationskraften kommer det att lysa igenom allt som finns i dig; dina celler, obehag som sitter i kroppen, känslor som orsakar spänningar....det kommer att lysa igenom allt i ditt väsen. Klarar du att stanna i kontakt med det som är bortom mindet sker ditt helande snabbt och effektivt. Din kropp kanske börjar skaka och svettas när helandet sker snabbt. Om helandet sker med obehagliga sensationer så påminn dig igen, att du har och är, en natur bortom betingelser, fri från gamla programmeringar. Håll ut! Be om stöd om det känns starkare än du står ut med. 

Be om en hand att hålla i eller be att någon är hos dig och ger dig trygghet och närvaro. Om du svettas mycket (vilket är helt normalt i en helande-process) gör din kropp sig av med stress-hormoner. Då behöver du helt enkelt en extra dusch, när processen går in i en lugnare fas.


    Under 70-talet användes ofta begreppet "Gräv där du står!" För mig är det ett bra uttryck för att komma till NUET, vara tillsammans med DET SOM ÄR, låta full närvaro i nuet lösa spänningar, obehag, blockeringar...

    Full närvaro i NUET ger oss tillgång till en stor kraft som alltid finns inom oss, dock oftast skymd av mindets överaktivitet.


    Här en meditation till Dig;

    Sitt bekvämt och andas lugnt. Sträck dina armar uppåt och en aning bakåt och låt din bröstkorg vidgas och öppna sig en liten stund. Känn bröstkorgen och hela kroppen med full närvaro i nuet. Notera precis allt du känner och acceptera det. Notera! Acceptera! Andas lugnt och närvarande in i allt du känner, upplever, förnimmer inuti dig. Fortsätt lugnt och utan att tolka, söka förklaringar eller ge det någon mental aktivitet.

    DU ÄR! Du har en djup natur bortom alla betingelser. Den finns i dig. Du ÄR den, oavsett vilka obehag eller trauman din kropp vittnar om.

    Din kropp, dina celler, ditt känslo-liv...varje nivå önskar helande.

    Andas lugnt. Stanna i nuet. Under allt, invävt i allt, djupare än allt som är på ytan, finns en natur i dig som är TOTALT HEL, KLAR-SEENDE, KÄRLEKS-FULL, KREATIV....och samhörig med ALLT SOM ÄR!

    Håll ut! Kom i håg att du också är en totalt FRI, FRISK, PULSERANDE, LYSANDE NATUR, i varje ögonblick! Stanna kvar, var i inre tystnad och närvaro. Stanna lite till! Ta flera djupa andetag. När du känner LUGNET, STILLHETEN som du också ÄR kan du sakta återvända från meditiationen.  Det STILLA är alltid där, för dig att återvända till, på nytt och på nytt, närhelst du vill och behöver!


                             Med KÄRLEK! 

                                             RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards