Alla inlägg den 17 april 2017

Av Rani Spets Edgren - 17 april 2017 16:02

   Från tid till tid känner jag mig fylld av djupaste tacksamhet. Det är vackert överallt. Jag är inte på väg någonstans. Jag kan VILA i VARANDET i NUET. Jag vill GE något. Jag ger en MEDITATION.

-----------------------------------

  Sitt någonstans där du kan vara ostörd en stund framåt. Ta din fulla uppmärksamhet till det här ögonblicket, till din andning, din kropp.

   Om ditt mind ägnar sig åt åsikter eller någon annan mental aktivitet som stör din uppmärksamhet just nu, så bara nicka bekräftande åt att det finns och släpp taget om det. Här och Nu!

  

   Se dig själv i ett landskap som är lugnt, grönt, blomstrande, behagligt varmt. Friskt vatten och färsk frukt finns till dig närhelst du vill. Livet har överflöd för dig. Du är trygg, älskad, respekterad. Du har inga krav eller förväntningar på dig i det här lugna och helande ögonblicket.

   På avstånd kan du höra en kyrk-klocka slå och barn som leker. Små aningar av känslor kommer och går inuti dig. En svag smärta rör sig inuti dig, en smärta som oftast kommer när du ser tiggare.

   Å ännu en svag smärta rör sig i dig, en smärta som oftast dyker upp när du ser mycket rika personer.

   De här personerna är del av samma värld. Och de är del av samma värld som även du är del av.

   Öppna ditt hjärta och famna om de här känslorna. Ge dem ingen mental aktivitet, inga värderingar. Bara VAR i full NÄRVARO med dem, precis som de är.


   Och se hur din själ långsamt reser sig och går fram till en av tiggarna. Se hur din själ går fram nära, full av respekt, medkänsla, samhörighet...med den tiggande personens själ. Se hur ni två ser in i varandras ögon, fortsätt att se, fortsätt... Och tillåt dig att beröras. En själ tillsammans med en själ - skimrande skönhet, enkelhet, samhörighet! Ni lever med olika roller och olika uttryck. Men i era själar finns djupen som är djupare än roller och djupare än uttryck.

   När mindet är så tyst, så stilla, blir det så uppenbart, att ni är två människo-själar i den odelbara helhet som ni båda hör till.

   Känn känslan av något varmt, kärlek, medkänsla, samhörighet....röra sig i ditt väsen, i din själ, inför den här andra människo-själen.

   Olika roller, olika uttryck, ändå del av samma odelbara helhet som innefattar ALLT SOM ÄR.

   Låt din själs ögon se djupt in i "tiggarens" själs ögon och tillåt dig att känna allt som förenar er.

   Å återvänd till endast dig själv. Bli medveten om din andning, din kropp, nuet, här och nu!


   Och låt din själ på nytt resa sig och gå fram till en av de mycket rika personerna. Vilka sensationer och känslor passerar nu igenom dig? Döm dem inte, bara betrakta dem. Var öppen, även nyfiken inför dem. Var tillsammans med dem.

   Se hur ni två ser in i varandras ögon, fortsätt att se, fortsätt...

Och tillåt dig att bli berörd, att känna det du känner utan att göra motstånd emot det. En själ tillsammans med en själ - skimrande skönhet, enkelhet, samhörighet. Ni lever i olika roller, i olika uttryck. Men era själar har djupen som är djupare än roller och djupare än uttryck. Tillåt varje känsla som passerar dig. Kanske finns där avundsjuka eller något annat som du ofta känner dig obekväm med. Döm inte - bara betrakta. Var öppen inför känslorna, även en aning nyfiken på dem.

   Ni är två själar som existerar i den odelbara helhet som inkluderar ALLT SOM ÄR.  Känn en känsla av något varmt, kärlek, medkännande, samhörighet i ditt djupa inre, i din själ, inför den här personen.

   Olika roller, olika uttryck men del av samma ONE-NESS!


   Å än en gång återvänd till bara dig själv. Öppna dig, sträck ut din själ, se ditt eget människoväsen bortom roller, bortom uttryck, djupare än betingelser.

   Stanna upp tillsammans med KÄNSLAN och NÄRVARON! Stanna lite till. Andas in i det. Var tillsammans med det.


   I den du är bortom betingelser finns något som är TOTALT EXTRA-ORDINÄRT och TOTALT NATURLIGT! I den här delen av ditt människoväsen, av allas våra människoväsen, vill vi buga oss inför livet, värna om livet, älska livet, skydda livet; GE till livet i skönhet och visdom...


   Så enkelt! Så klart! Mindet har kapaciteten både att skapa separation och att göra oss själva och andra illa.

   BORTOM-MINDET har EN INTENSIV ÖNSKAN; att GE MEDKÄNSLA, samhörighet, respekt, kärlek, varsamhet, skönhet, omtanke....till ALLT LIV!


                     Kärlek och medkänsla, alldeles extra till ett prövat Stockholm, just nu!

                                                  
                                                  
                       RANI!


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards