Direktlänk till inlägg 31 oktober 2016

SILENCE IS GOLDEN!

Av Rani Spets Edgren - 31 oktober 2016 19:08

  Silence is Golden! Ja, säkert kommer alla i min generation i håg The Tremeloes låt med det namnet. Och för varje dag och varje tillfälle när tystnaden får vara i fokus förstår jag ett steg till och ett steg till HUR VÄRDEFULL tystnaden är.


   Mental överaktivitet dränerar, skapar stress, tömmer kroppen på den vitalitet och vitalkraft som är ett sorts grundtillstånd i oss.


   Tystnad som är avslappnad närvaro - inte "tystnad" som är en tyst protest, en bestraffning mot någon´, etc - men TYSTNADEN som är avslappnad närvaro i NUET, öppnar världar av välbefinnande, lugn, klarhet, kreativitet....Och den gör oändligt mycket mera. När mental aktivitet vilar får vi åter kroppens naturliga självläkningskraft. Vi börjar känna och uppleva kroppen, får kontakt med verkliga behov. Att leva sunt blir naturligt och enkelt, inte något som har med kamp eller strävan att göra.


   Att möta en stressig jobbsituation blir också annorlunda. I full närvaro, paus från mindets överaktivitet, styrs vi inte längre av rädsla. Den styrande kraften kommer från den ocean av kreativitet, lugn och klarseende som vi alla har och ÄR bortom våra minds begränsningar.


   Djupare än mindet finns samhörigheten, känslan av enhet med allt som är. Mindet kan inte förstå det - för mindet förstår mind, punkt och slut! "Bortom-mindet" kan endast förstås genom upplevelse. Att uppleva ENHET med allt som är får positiva konsekvenser. Det blir naturligt, enkelt, glädjefyllt att ge vänlighet och en hjälpande hand närhelst det behövs.


   "I never feel more given to, than when I give to You!" är del av en dikt i "Non-violent Communication" av Marshall B Rosenberg. Det sätter ord på en generositet, kärlek, enkelhet, som vi alla har och ÄR bortom betingelser.


   Upplevelsen av samhörighet, enhet med allt som är, är både magisk, en varm julstämning och totalt naturlig. Plötsligt faller varje behov av att visa och bevisa att vi är tillräckligt bra.  OCH - i flödet och välbefinnandet, klarseendet och kärleken till livet som är vårt människoväsen bortom betingelser gör vi sannolikt ungefär ALLT bättre än någonsin och får i överflöd den bekräftelse som vi inte längre är beroende av.


   Ta ett djupt andetag! Bjud in DJUP INRE STILLHET och TYSTNAD! Det vill säga - det är INTE riskfritt! Du riskerar att börja ÄLSKA LIVET, MÄNNISKORNA och DIG SJÄLV just så som LIVET, DE och DU SJÄLV ÄR!


                                     Med glädjefylld blandning av TYSTNAD och OVÄSEN!

                                                  
                                                  
                   RANI!





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards