Direktlänk till inlägg 16 maj 2013

Rätt och fel eller LIV och LIV?!

Av Rani Spets Edgren - 16 maj 2013 19:40

  Älskade Du! Ditt mind jobbar på och på kring temat rätt och fel. Mindets aktivitet skapar nästan ständig ständig smärta i dig. Du lever också med skuldkänslor av orsaker som mindet upfinner, igen och igen.

  Kära du! All den tid vi försöker förstå rätt och fel på mindets nivå, är det ofrånkomligt att det skapar smärta, osäkerhet,

distans mellan människor. Mindet är en bedragare - bedömer att den enes rätt är mera rätt än den andres, ger den ene rätt att skada, såra, utnyttja på den andres bekostnad.

  Om du istället släpper hela temat rätt och fel, släpper all aktivitet som mindet producerar, så kommer du bit för bit att "falla" inåt. Djupt inuti finns enhet, samhörighet med allt som är, kärlek och vördnad för LIVET! Att uppleva enheten med allt som är, kärleken och vördnaden för livet hjälper dig bl a att inse att mindets rätt-och-fel-skapande förblindar dig i förhållande till din djupare natur. Mindet kan argumentera, varna, skapa rädslor, skuld, osäkerhet, självkritik...! Den djupare naturen, bortom mindet, har naturlig faschination, glädje, tacksamhet. Den djupare naturen samspelar, skapar, lever....och eftersom den upplever sin samhörighet med allt som är, lever den, samspelar, skapar på sätt som ger respekt, god livs-situation, sund utveckling till allt och alla som den samspelar med.

  Den djupare naturen styrs inte av skuld eller rädsla, inte av o-tillfredställelse eller missnöje. Den bärs av den gränslösa kärlek, tillfredställelse, GLÄDJE, som är dess egen natur, som är DIN EGEN NATUR, bortom mindet.

  Medans mindet säger att du behöver mindet för att hålla kontrollen, för att göra rätt, undvika att göra fel så kommer den gränslösa visdomen bortom mindet att helt naturligt agera på sätt som värnar om livet. Den gränslösa visdomen är NÄRVARANDE och KLARSYNT. Om det behövs sättas en tydlig gräns så gör den det. Men den sätter tydliga gränser utan prestige, bara i enkelhet och självklarhet står upp för och värnar LIVET.


  När du når in i kontakt med din djupare natur, där FRID, STILLHET, NÄRVARO finns faller så mycket på plats. Du kan se, betrakta, notera vad som händer omkring dig, även det som mindet tidigare fördömt och bedömt som fel. I kontakt med din djupa frid och närvaro kommer du att agera och samspela, på sätt som du väljer utifrån kärlek, livsglädje, respekt och samhörighet med allt som är.


  Livet "där ute" kommer att fortsätta att hända med allt vad som är där; en del är enkelt och glädjefyllt, annat är smärtfyllt och komplicerat. Men ju mera du är förankrad, i den gränslösa FRID som är ditt människoväsen bortom mindet - ju mera har du tillgång till kraft, klarhet, enkelhet, NÄRVARO!

  När människor tar den sortens steg som mindet skulle fördömt, så vet det fridfulla inre, när det är rimligt att ge en hjälpande hand, sätta en gräns, försöka bjuda in till andra val å ena sidan, och när det är bäst att inte göra något alls å den andra sidan.


  Förankrad i det fridfulla  inre, ger du uppmärksamhet, bidrar till vidgade perspektiv, sätter gränser, är klar över vad du vill och inte vill, klar över vad du vill och inte vill samspela med. Och allt sker med närvaro, kraft, klarsyn och prestigelöshet.


  När "fel" saker händer VET du i stilla förvissning att det är en störning på den lilla nivån av mind som utspelar sig och att den obegränsade INRE NÄRVARON fortsätter att vara KÄRLEK, NÄRVARO, LIV och LJUS utan motsats! Alla de yttre s k felen, blir så mycket mindre hotfulla, SAMTIDIGT som ditt sätt att leva och skapa ditt liv i varje nytt nu bärs av gränslös kärlek till livet. Kraft och närvaro bär dina steg. Rädsla och fördömanden finns på mind-nivån. Tydlighet; att INTE ge energi till det som skapar distans eller till människors flykt undan närvaro i NUET finns där som en lugn, påtaglig verklighet, på nivån av NÄRVARO, bortom mindet.

  Rätt-och-fel-problematiken blir annorlunda. När NÄRVARON i NUET, närvaron bortom mindet, är livets bärande kraft, vill vi helt naturligt ge och göra det bästa för både andra och oss själva. Och vi är alla del av samma odelbara helhet.


  Bortom mindet vidgas ramarna. Verkligheten blir till LIV och LIV, liv att älska, vörda, LEVA!


  Med oändlig kärlek till DIG!    RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards