Alla inlägg den 24 maj 2013

Av Rani Spets Edgren - 24 maj 2013 19:58

  Kära Du! Du säger så många gånger att du vill ha tyst på tankar, inre ro. Du slår på dina tankar, kritiserar dem, kritiserar dig själv för dina tankar....Ändå tystnar de inte!

  Neej! Faktum är att alla de aktiviteter du räknar upp som sätt att få tyst på tankarna, snarare åstadkommer motsatsen. Det förstärker ditt minds makt över dig. Ju mera du kritiserar dina tankar, dig själv, något...ju mera är du ditt eget minds fånge.

  MEN - varje tanke och varje känsla som stör dig, kan du också använda som en port, en öppning till fördjupad och förstärkt kontakt med inre frid, med allt det OERHÖRDA som finns i ditt inre och som blir nåbart när tanken är tyst.


  Här ett exempel; Du går i centrala sta´n. När du möter människor har du nästan oavbrutna inre kommentarer; en är för tjock, en har "fel" kläder, en flyttar sig inte tillräckligt, en annan går för mycket åt sidan....Ja, det låter ansträngande, uttröttande och stressigt, dock också normalt.

  SÅ, låt nu i stället din vilja till fördjupad inre frid, ökad närvaro motivera dig att prova något annat; Så snart din inre kritiker aktiveras, eller så snart du aktiverar din inre kritiker, låt en del av din medvetenhet BETRAKTA kritikern. Fråga hur kritikern KÄNNS inuti dig själv och VAR TILLSAMMANS med känslan. Gör inget annat med den. Lägg inte till någon mental aktivitet. BARA VAR med det du känner. Och gör samma sak igen och igen när kritikern vaknar.

  Ha tålamod ett tag. När kritikern INTE får ta över händer det nya saker. Lugn, stillhet, enkelhet kan få plats inom dig. Energifullhet för att du inte läcker ut energi genom kritiska tankar, kan hända.

  Det kan också hända att du plötsligt genom upplevelse inser hur mycket smärta du skapar i dig själv med den inre kritikern och att du tar ett varv till i kritikspiralen, öser skuld och anklageslser mot dig själv.

  Nå! Så! Också detta är en möjlig ingång till inre STILLHET, FRID, ENKELHET. Notera vad du känner. Känn det. Var tillsammans med det. Fortsätt att ge det tålamod, att ge dig själv tålamod. Förr eller senare kommer du att uppleva stunder av inre FRIHET, NÄRVARO!

  Kritik och självkritik tar dig inte dit, men att VARA TILLSAMMANS med det du känner tar dig dit. Kanske går det inte så fort som du vill, dock kan du vara säker på att varje gång du ÄR TILLSAMMANS i FULL NÄRVARO med det du känner, har du tagit ett steg i rätt riktning.

  Har kritiken pågått i stor omfattning och länge?! Se det som framsteg när du blir medveten om det och när du upplever allt längre pauser från den. Känn FRIHETEN det ger! Kortvarig frihet är också frihet. Ta till dig upplevelsen av frihet från kritik och frihet från all tankeverksamhet. Låt varje cell uppleva friheten. Det kan vara början till en inre transformation.

Låt dig bli medveten om hur det KÄNNS att vara fri från tankar, fri från all mental aktivitet och hur det KÄNNS att vara i energin av kritik eller vilken som helst form av tröttande mental aktivitet.

  Ibland kan mindet få oss att tro att kritiken når den kritiserade, låter honom eller henne förstå de tillkortakommanden som mindet tilldelat honom eller henne. Mindet kan få oss att tro att kritiken är befogad och behövlig. Och intelligent kärleksfull kritik som stödjer oss själva och andra till sund utveckling, är självklart värdefull, ett sätt att bry sig, ett sätt att visa oss själva och andra omtanke, att visa oss själva och andra mera av de resurser vi bär.

  Men en inre kritiker-röst som INTE avser att stödja och uppskatta, som kritiserar för att kritisera, skadar mest av allt kritikern. Detsamma gäller varje form av tröttande mental aktivitet. Det är inte den eller det vi klagar på som tar stryk. Det är vi själva.


  Vi tror ibland att vi endast kan ta kontakt med vår djupa inre frid på en dyrköpt kurs långt borta. Och det finns absolut bra och prisvärda kurser. MEN det du söker finns INOM DIG och du kan kontakta det genom exakt det som ÄR, överallt och alltid. En störande tanke, en störande känsla - det är fantastiska möjligheter att KONTAKTA din djupa inre frid. Kärlek och förundran inför naturen, ditt barns ögon, ett konstverk...ofta stannar mindet av sig självt vid den sortens händelser. Bli UPPMÄRKSAM på den stillhet, den NÄRVARO som du känner! Låt ögonblicket dröja kvar, vidgas, stanna..! Det är OCKSÅ en ingång till den DJUPA INRE FRID som finns i dig, alltid och överallt.


  Varje ögonblick, varje här och nu, är en möjlig ingång till det du längtar efter.


   I stillhet, närvaro och förundran!!   RANI

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards