Alla inlägg den 1 januari 2012

Av Rani Spets Edgren - 1 januari 2012 17:46

   En vän delade med sig av sin önskan att uppleva glädje och tillfredställelse i ett enkelt, vanligt vardagsliv! Det berör mig, känns så vackert, ödmjukt, mänskligt. Jag vill gärna ge  en gåva som är mitt sätt att försöka möta  denna önskan.

   I FRIHET FRÅN TANKAR är vardagslivet glädjefyllt helt naturligt. Vi känner då en lugn,avslappnad energifullhet. Glädjen bara finns där helt av sig själv för att glädje är del av vår mänskliga natur när vi inte fjärmar oss från vår djupa natur genom mental överaktivitet. Mental överaktivitet kan låta som något väldigt avancerat. Dock består det oftast i att vi kritiserar oss själva eller någon annan, jämför, känner svag självkänsla, grubblar över vad som är fel med oss...

oroar oss för något, ältar något förflutet, räknar timmarna tills vi ska sluta jobba.....med andra ord just det som ofta upptar människors tankar. I FRIHET FRÅN TANKAR existrar inte jämförelser, osäkerhet, långtråkighet...där existerar NÄRVARO, TOTAL NÄRVARO som gör varje

nytt nu levande, magiskt, meningsfullt!!


  Jag vill bjuda in Dig till att tillbringa tid, just så mycket eller lite som Du själv väljer. Börja med att bli uppmärksam på Din andning. Du behöver inte göra något med andningen, bara medvetandegör Dig om den, detta mirakel som äger rum oavbrutet helt av sig självt. Kroppen andas och andas, det händer helt automatiskt. Kroppen vet exakt hur den ska sköta denna komplexa process helt perfekt. Varje andetag ger syre som transporteras ut till varje cell i kroppen. Känn livsenergin i din andning. Känn den i dina händer och dina fötter. Kan du känna ett milt vibrerande LIV som ständigt äger rum, kanske känner du en värme i händerna och fötterna när de får denna uppmärksamhet.

   Och vidga uppmärksamheten till att också omfatta dina armar och dina ben. Känn allt detta LIV!! Det ä varmt, vibrerande, levande...och allt sker helt automatiskt i varje ögonblick! Och vidga uppmärksamheten till att omfatta HELA din kropp, känn hur livsenergin där inuti dig är ett sammanhängande fält av energi. Kanske känns det svagt guldskimrande, kanske känns det varmt, vibrerande, levande. SÅ MYCKET LIV! I varje ögonblick finns denna livsenergi, pulserande, vibrerande, den tjänar dig med en så´n oerhörd exakthet och intelligens att även den mest avancerade dator inte kan åstadkomma ens en bråkdel av det som livsenergin gör för dig oavbrutet.

 Bli medveten om din andning, bli medveten om din livsenergi.


   Följ nu med ut på en promenad i den tidiga timman medans dagsljuset sakta rullar in. Stig upp. Gå i ett tempo så att du förblir medveten om din andning och din livsenergi. Gå ut! Känn utomhusluften - känn luftens doft, andas in den, "drick" den, känn hur den rör vid din hud. Känn hur friskheten i utomhusluften gör din livsenergi ännu mera varm, vibrerande, förgylld, NÄRVARANDE. Och se dig omkring. Hur ser himlen ut?! Se hur molnens former och färger förändras för varje nytt ögonblick. Finns där guldfärg, rosa färg, orange...kan du känna dig innesluten, omfamnad, berörd, samhörig med naturens skönhet, stillhet, livfullhet.

  Andas med morgonluften, ta in den i djupet av ditt väsen. Kan du känna hur gryningen, naturen, dagen som rullar in

omsluter dig mjukt, närvarande, kärleksfullt.

  Och vandra i FULL NÄRVARO i vilken riktning som helst som du själv väljer. I varje ögonblick, förbli i medveten kontakt med din andning och din livsenergi. Om du tappar kontakten kan du gå långsammare och låta kontakten komma tillbaka igen. Se dig omkring. Vad ser du?! Kan du se och känna en NÄRVARO, kan du känna dig själv förenad med luften, marken, naturen, himlen. Kanske kan du känna att du är föremål för en kärlek från LIVET?! När tankarna tar paus och närvaron är total, kan du då känna en MAGI, en NÄRVARO, ett NÅGONTING som famnar om dig med en varm, kärleksfull känsla?!

   Fortsätt att gå långsamt. Känn hur ljuset, atmosfären, energin av varje nytt ögonblick har ett eget liv, förnyas oavbrutet, lever,ger NÄRVARO, är fyllt med fräschör!

  Se på träden och växterna. Kanske finns det blommor. Se på allt som växer. I allt som växer finns det också vibrerande livsenergi. Kanske kan du höra ljud av barn som leker, trafik, vinden som blåser, löv som prasslar....Låt också varje ljud beröra Dig, känn dem inuti dig, inuti ditt fält av livsenergi. Och känn och hör och upplev på samma gång tystnaden som också finns djupt inom dig, som är där i varje ögonblick någonstans bortom varje ljud. Tystnad och STILLHET med en känsla av något HELIGT finns där inom dig hela tiden när du är medveten om det och även när du inte är medveten om det. Lyssna till din inre STILLHET coh KÄNN din egen TOTALA NÄRVARO!

  Och ge din fulla uppmärksamhet till exakt vad du känner inombords, djupt inom dig. Var alert! Närvarande!

Total NÄRVARO är en gåva som du bär. Den är alltid din att uppleva, att vara tillsamman med, att uppleva ditt liv igenom.

  Varje gång Du är i TOTAL NÄRVARO kommer du automatiskt att uppleva GLÄDJE, också i ett väldigt genomsnittligt vardagsliv, för glädjen är DEL AV DITT INNERSTA VÄSEN!!


   Till Dej min vackra vän och till var och en som önskar ta del av mina ord!! Med önskan om ett TOTALT NÄRVARNDE, LEVANDE, GOTT NYTT ÅR 2012!!     RANI


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards