Alla inlägg den 1 juni 2014

Av Rani Spets Edgren - 1 juni 2014 08:38

  När tanken får tystna kommer omedelbar avslappning. När tanken får fortsätta vara tyst kommer du förr eller senare i kontakt med ett hav av STILLHET och NÄRVARO som finns djupt inom varje människa. Detta hav av stillhet och närvaro transformerar. I kontakt med det får du ett klarseende. Det är ett klaarseende som är annorlunda än mindets seende.

  Kanske mindet jämför dig med andra människor, kritiserar dig eller någon annan, för att inte vara bra nog eller inte vara "på rätt sätt".


  Klarseendet från ditt hav av stillhet och frid ler åt mindets påhitt, som man ler åt ett litet barns livliga fantasi. Klarseendet från ditt hav av stillhet och närvaro konstaterar, noterar, SER det som ÄR, tar in det, omfamnar det, ÄR tillsammans med det som ÄR. Det innebär inte förnekelse eller stagnation.

  Tvärtom! Om du slitits med osäkerhet när mindet styrt ditt möte med livet så fortsätter säkert detta att "ge eko" ännu ett tag när du låter ditt hav av stillhet och frid styra i stället. Men - steg för steg styr nu i stället ett djupt inre lugn som samtidigt är fyllt av klar, hög energi. Plötsligt behöver du inte vara annorlunda, eller likadan som andra. Det ger frihet, kraft, enkelhet. Att samspela, arbeta, ta nya steg i livet blir lekfullt, naturligt, självklart.


  När mindet säger att du slutar utvecklas så händer i verkligheten motsatsen. Mindet är inte längre där och "eldar på" under kritik, smärta, osäkerhet... Det frigör så mycket energi att samspel, glädje, aktivitet blir det mest naturliga.


  Många saker kan hända, och HÄNDER, när mindet får tystna. Det kan mycket väl komma en och annan svår fas. Om du har svåra och smärtsamma erfarenheter bakom dig som ligger oläkta kommer ljuset och intensiteten i din närvaro när tanken är tyst, att lysa rakt igenom de inre såren, starta en mycket snabb helande-process. I ljuset av din närvaro ser du klart att den svåra erfarenheten inte händer NU. NU upplever du minnet av den. Om du accepterar minnet av det svåra, inte ger det åsikter eller tankar, transformeras det från smärta och begränsning till kunskap, empati, visdom.


  Naturligvis finns det många bakomliggande, skrämmande upplevelser som är övermäktigt svåra att minnas, läka, transformera. Låt stunderna bli så korta som du orkar med och be också om hjälp. Låt någon som du litar på vara ditt stöd. Ta till proffessionell hjälp när det behövs. Om en vuxen skrek åt dig när du var liten  och försvarslös kanske du blir paralyserad av rädsla inför människors ilska och höjda röster. När du håller fast i ditt hav av stillhet och frid skrämmer detta mindre, du ser skillnaden mellan rädslan inuti dig och den yttre situationen.


  En misshandel, en våldtäkt, en krigs-scen...det finns många händelser som kan vara i en människas bakomliggande upplevelser som gör det väldigt viktigt att ta emot proffessonellt stöd. De svåraste upplevelserna läks nästan alltid bättre i kontakt med någon som är trygg och proffessionell och som också genom sin blotta närvaro ger en balans till det svåraste.


  När tanken får tystna visar sig vidsträckt inre FRID och STILLHET och vi kan samtidigt se den yttre världen ur ett nytt perspektiv. Vi får vidgad valfrihet, är mindre styrda av rädslor, kan allt mer se världen och livet som en läroplats med många möjligheter.

  När tanken får tystna behöver vi inte längre bekräftelse och uppmärksamhet för att döva osäkerhetskänslor.

  Det djupa fridfulla inre som ÄR i människonaturen bortom mindet har en GLÄDJE som är del av den djupa människonaturen och som är villkorslös. Den glädjen är en naturlig drivkraft för aktivitet, samskapande, kreativitet.


  Kanske mindet ännu försöker sina trickigheter - säger att du är blind och o-realistisk om du känner frid och glädje i "en värld som den här". Det är en normal mind-kommentar och om man plockar ut enstaka företeelser ur helheten så händer säkert ALLT någonstans i vår värld.


  Om vi i stället grundar oss i FRID, STILLHET, GLÄDJE - det som är vår natur bortom mindet ger vi inte längre någon näring till missförstånd och onödigt smärt-skapande. Om vi i stället grundar oss i FRID, STILLHET, GLÄDJE - vårt inre, naturliga o-ändlighetshav, bidrar vi till välbefinnande för både oss själva och andra!


                          I kärlek, försommar-lycka och med ömmande ben efter marathon! 

                                                  
                                                  
                   RANI

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards