Direktlänk till inlägg 28 mars 2014

VIDSTRÄCKT INRE FRIHET - BORTOM MINDET!

Av Rani Spets Edgren - 28 mars 2014 18:08

   Börjar dagen med jogging, frukost, promenad. En så´n intensiv overklighets-känsla tar tag i mig. Jag ser människors bekymrade ansikten,stressade rörelser, på löpsedlarna står det om värsta mode-missarna.

   Får lust att säga ut det högt;  -"ALlt det ni springer för, stressar för, kanske skäms för....DET BETYDER INGET! Kärlek, vänlighet, omtanke, att ge sitt bästa, att göra sitt bästa i varje nytt NU är det ENDA som spelar rollǿ, det enda som är verkligt bortom egot, bortom mindets illussioner!"

  Jag faller genom skikt i mig själv. Skratt och ömsinthet bubblar fram.

  Är det möjligt att sträcka ut en hand till människor som har en djup bekymmersrynka mellan ögonbrynen, till människor som rör sig med stressade rörelser? Tja! De har nog inte tid att lyssna, än mindre tid att sätta sig in i ett nytt förhållnings-sätt, förmodligen inte tid att inte stressa.


  Kära Älskade Medmänniskor! Var och en av er är en utvald huvudperson i ert eget liv. Var och en av er, er hälsa, er närvaro, det liv som ni ÄR - är det viktigaste som finns. Att tävla, vara bättre eller sämre, ta poäng i briljans eller misär är ett tragiskt spel och en tragisk förvirring på mindets nivå.

   Om ni tar risken att släppa den mind-baserade identiteten ett litet tag, kan mirakel börja hända. Dvs ni blir troligen inte världens mest framgångsrika fotomodell (fast någon blir även det). MEN - att lämna den mind-baserade identiteten, komma till NUET, låta tankeverksamheten vila - gör att den magi som vi kan minnas från barndomen, plötsligt kommer tillbaka. Tillfredställelsen i att "bara VARA" kan åter bli så total att kamp, strävan och stress upphör för att vi SER, HÖR och KÄNNER att det är overkligt. Plötsligt kan vi eliminera en mängd olika "måsten", fokusera på det som är viktigt när mindet fått tystna.


   Och det är INTE så att utveckling stannar av om våra egon, våra mind-baserade identiteter tystnar. Inte alls! Dock sker en förändring. Om våra egon, våra mind-baserade identiteter får stå tillbaka för NÄRVARO I NUET, blir vi naturligt KÄNSLIGA, KREATIVA, i KONTAKT med det levande livet i oss själva och utanför oss själva. Helt naturligt låter vi då utveckling ske effektivt och i respekt och harmoni i tanke, ord och gärning, med människor, djur och natur. Att exploatera något eller någon blir helt enkelt något vi inte vill - för vi KÄNNER och UPPLEVER konsekvenserna av vårt handlande. Och harmonin, respekten, samhörigheten ger all den glädje och tillfredställelse, som egot, den mind-baserade identiteten kan tro ska nås genom överkonsumtion, genom stress eller kontroll på ena eller andra sättet.


   Allt vi strävar efter, sliter för, bottnar någonstans i att vi vill känna oss älskade, accepterade, känna att vi är bra nog, att vi kan slappna av och leva i tillit och närvaro, nöjda med våra liv som de är.

   I full NÄRVARO I NUET, när mindet får vara tyst mer än ett ögonblick - kankse inte villan är på plats, välstädad och betald - MEN den inre FRIDEN, känslan av att VARA i HARMONI med LIVET som det är, finns i närvaron i NUET!

   Fortfarnade behöver räkningar betalas och kläder tvättas. Och del av det magiska med NÄRVARO I NUET, ett tyst mind, är att räkningarna kan betalas och kläderna kan tvättas och det kan ske utan kamp. Det kan ske med inre STILLHET och LIVSGLÄDJE som drivkraft.


   Mindet kan ha så många invändningar. T ex att närvaro i nuet är o-intressant och at det är det materiella som är allt. Det är naturligt att mindet har de invändningarna. För det som är bortom mindet kan inte förstås genom mindet. Det kan endast förstås genom UPPLEVELSE. Vi behöver ta risken att låta mind-aktiviteten vila ibland. Mindet jämför, behöver bevisa och ha bekräftelse. Bortom mindet behövs vare sig bevisning eller bekräftelse. Att jämföra betyder inte längre något om det inte finns ett ego som behöver näring. Och MOT mindets idéer, protester och invändningar...så finns här bortom mindet en NÄRVARO, en KÄRLEK till människorna och livet som innebär en avslappning, tillfredställelse, GLÄDJE över VARANDET, GLÄDJE över att finnas till. Det som är bortom mindet ÄR och HAR och GER allt som mindet strävar efter. Strävan efter ägodelar och flera ägodelar bärs av en förväntan om (djup) tillfredställelse. Men den enda varaktiga tillfredställelsen finns bortom mindet.

   Att vistas i den tillfredställelse som finns bortom mindet skapar enkelhet. Plötsligt behöver vi just det som vi verkligen behöver. Vi behöver inte kompensation för en känsla av att något saknas. Känslan av att något saknas skapas av mindet. Mindet har kompensatoriska behov, artificiella behov, bevisa-sig-behov...Icke-mindet har naturliga behov, lugn energifull närvaro, livsglädje och kreativitet.

   Icke-mindet känner sig inte hotat i svåra situationer eftersom det inte behöver näring till en falsk identitet. Icke-mindet ser utmaningar som situationer att ta hand om - ägnar sig aldrig åt att läcka energi genom att ondgöra sig över sakernas tillstånd. Icke-mindet ÄR energifullhet och NÄRVARO, tar emot varje nytt NU just som NYTT och gör det bästa möjliga av det som livet bjuder.


   Svåra saker, som att förlora nära och kära är fortfarande svåra. Det behövs fortfarande allt stöd när vi ska passera en svår förlust. MEN - om vi inte gör motstånd mot känslorna och inte laddar situationen med negativitet, kommer vågorna av sorg och smärta att vara intensiva, gå snabbt över, och lämna "blå himmel" i våra själar mellan sorg- och smärt-vågorna.


   Bara mindet kan skapa villkor som att livet är värt att levas endast om A, B och C är uppfyllt. I kontakt med INRE STILLHET och NÄRVARO ser vi oupphörligt motivation, glädjeämnen, skönhet, LIV, möjligheter, livets egen inneboende rikedom i DET SOM ÄR!

  Det överfyllda mindet blockerar seendet, gör tillvaron torftig, skrämmande, alltid med en känsla av att något saknas.

  Det TYSTA, STILLA INRE förundras, är mästare på att skapa sätt att samspela i kärlek och glädje med livet just såsom livet ÄR. Det TYSTA, STILLA INRE är fritt från föreställningar om hur "det borde vara". Det TYSTA, STILLA INRE lever, samspelar, skapar, förundras i livet, av livet, med livet SOM DET ÄR.



     Med önskan till alla om många upplevelser av VIDSTRÄCKT INRE FRIHET, och MASSOR AV VÅRBLOMMOR!


                                                  
                                                  
                                                  
     RANI




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards