Direktlänk till inlägg 25 januari 2014

EN HELANDE INRE RYMD - LITE TILL

Av Rani Spets Edgren - 25 januari 2014 17:58

  I den helande inre rymd, som är del av vårt djup, inryms ALLT. Allt inryms helt utan att vi snävar in, kategoriserar, analyserar. I själva verket kommer kategorisering och analyser att förminska upplevelsen. I stället för att se och uppleva ett sammanhängande helt, där allt är del av samma odelbara helhet ser vi företeelser som är separerade, som existerar åtskilda från varandra, när vi inte är i kontakt med vår helande inre rymd.


  Är det meningsfullt att vara tillsammans med en inre rymd där allt är ett sammanhängande helt? Ja, den helande inre rymden är del av vårt mänskliga varande. Att vara tillsammans med den gör att olika saker steg för steg kan falla på plats. En djup känsla av något naturligt, välbekant, en INRE-LUGN-KÄNSLA, finns i den inre rymden.



  Kanske finns det en stress kring pengar; "hur ska vi få pengar till nästa hyra?" Stressen i sig kan blockera vår kraft, bli en självgenererande smärt-spiral.  Att vara tillsammans med vår inre rymd ger tillgång till ett lugn och en stor kraft, som också är del av vårt djup. Med lugn och kraft kan vi möta även den yttre siuationen med närvaro och intelligens. Att BARA ta hand om det som behöver tas om hand är enklare än att ta hand om det yttre och balansera, hantera stress samtidigt!


  Kanska har vi självkritik och osäkerhet att brottas med. I den inre rymden där det finns lugn, närvaro, styrka blir det synligt och uppenbart att mindets ideér är - just mindets ideér. Mindets ideér är INTE sanningen om verkligheten. I den helande inre rymden är det lätt att le åt mindets olika påhitt. NÄRVARO kan enkelt och naturligt ersätta osäkerhet.


  Kanske finns det en problematik med beslutsångest. Då kanske det också finns rädsla för konsekvenserna av "fel beslut", kanske tveksamhet inför att alls ta några beslut, en vilja att slippa konsekvenserna och ansvaret för beslut.

  I den inre rymden där allt är ett sammanhängande helt, blir det så SYNLIGT att många yttre beslut är möjliga och att NÄRVARON, den kvalite´som vi lägger i vårt handlande ofta betyder MER än vilket yttre handlande vi väljer. Kanske inrymmer beslutsångesten rädsla eller motvilja mot att ta ansvar. Kanske fick vi negativ feed-back för saker vi gjorde som barn. Kanke försökte vi undkomma kritik genom passivitet.


  Å del av det magiska är, att oavsett hur problematiken ser ut, kan vi lätt se igenom den, från den inre rymdens perspektiv, där lugn, kraft, energi och närvaro är naturliga delar av vårt människo-väsen.


  Ett "mönster" som vi "levt upp" till länge kommer förstås med stor sannolikhet at fortsätta att "ge eko" en tid innan vi klarar att lämna det helt.


  Att genom upplevelse VETA att den inre rymden finns och att "besöka" den regelbundet är ett kraftfullt och mycket naturligt sätt att lösa upp stress.


  När tanken tystnar, och får förbli tyst mer än korta ögonblick, får vi kontakt med vår inre rymd.

  Vad är det mindet håller sig sysselsatt med? Ta risken att lämna det därhän ibland. Även TANKEN - när den används - blir klarare och mer exakt om tankarna emellanåt får vila.


  En väg att låta tanken tystna är att lyssna till meditativ musik och låta fokus, uppmärksamhet, NÄRVARO... vara i flödet av energi inuti kroppen. Om det är svårt att känna flödet av energi inuti kroppen går det bra att uppmärksamma vadhelst som du KAN förnima. Ge det full närvaro! Ge det nyfikenhet! Ge det uppmärksamhet! Om något i kroppen gör ont eller är obekvämt kan vi varsamt, varsamt ge det närvaro, uppmärksamhet, nyfikenhet! Att göra det påverkar även helandet/ läkningen i positiv riktning.


  Om vädret passar för det, kan en lugn promenad i naturen, med naturens ljud som bakgrundsmusik också vara ett bra sätt att hitta tystnad från tankar! Eckhart Tolle skriver bl a -"Let nature teach You stillness!"


  Kanske vill mindet flika in att stillhet är tråkigt. Det är en normal mind-kommentar. Låt den komma och gå. Inne i den heliga tystnaden finns ALLT SOM ÄR; vibrerande liv, skimmer, intensitet, NÄRVARO, magi, en stilla men stark transformation i riktning mot mera NÄRVARO, kreativitet, harmoniskt samspel, sanning, mod, glädje och TACKSAMHET för livet!!

  Långtråkighet är en mind-konstruktion. Vi är mindets offer och fångar så länge som vi tar vår identitet ur mindets innehåll. Bortom mindet är vi oändligt mycket större, klarare, mera NÄRVARANDE, LUGNA och ENERGIFULLA än vad vi är i våra mind.

  Bortom mindet finns en vidsträckt helande, rymd. Vi kan vara i denna helande rymd, hämta lugn, styrka, helande-kraft som är naturliga egenskaper djupt inom oss.


  Mindet kan vara ett användbart och utmärkt redskap. Det fungerar som bäst om det vilar ofta. De resurser som vi då upptäcker inuti oss är vida överlägsna mindets resurser. Resurserna bakom mindets resurser VET hur man använder mindet VIST, utan att låta det bre ut sig  och skapa stress, separation och smärta. Resurserna bortom mindet går rakt på sak, komplicerar inte, försvarar inte, ursäktar inte.....Det skapar, det lever, det ÄR! Och det VET hur man vilar i varandet!!


   Med önskan om många stunder av vila, krafthämtning, livsglädje...i kontakt med vars och ens  HELANDE INRE RYMD!!


                                                  
                                                  
                                                  
              RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards