Alla inlägg den 5 januari 2014

Av Rani Spets Edgren - 5 januari 2014 20:36

    Mindet kan ha så många ideér, kan associera FRIHET FRÅN TANKAR med långtråkighet, allt slutar att finnas, vacuum, intighet...Men mindet har fel. Det är naturligt att mindet har alla dessa ideér, för mindet känner till mindet - vilket är början och slutet av mindets orientering-sområde.


    I frihet från tankar kan det kännas som om barndomens MAGI pånyttföds. Så levande, så vibrerande, en värld av  ljus, ljud, liv, värme, atmosfär...  Den föds förstås INTE i det ögonblick då tankarna tystnar, men det är då som det inre bruset inte längre hindrar oss från att uppleva NÄRVARO, ENERGIFULLHET, MAGI.



    Bara att uppleva FULL NÄRVARO är så rikt, så tillfredställande att det mer än väl är "sig självt nog". Dock har det också en rad "bi-effekter" som gör det än mer magiskt.


    Det finns en djup, djup sida i människo-naturen för vilken magin är det mest naturliga, en känsla av att hitta hem, att saker och ting faller på rätt plats. Vi slappnar av, kroppens naturliga flöde fungerar optimalt. Med avslappning och naturligt energiflöde i kroppen löser spänningar och stress upp sig steg för steg. När tanken är tyst får vi kontakt med något STORT - som ett fält av VARANDE, uppmärksamhet, liv! Ord kan inte fånga det - bara antyda. I kontakt med detta stora kommer vi att se väldigt mycket. T ex kan vi se våra egna rädslo-baserade mönster. Och i detta perspektivet blir de rädslo-baserade mönstrena små och ofarliga, vi kommer troligen att le varmt och överseende åt dem. Och - det händer ofta, ofta att vi går in i tystnad från tankar - kort därefter till vår egen stora förvåning observerar oss själva sätta gränser, visa tydlighet, ta nya initiativ, hantera en tidigare besvärlig kommunikation på nya sätt, gå från en tidigare besvärlig kommunikation med inre frid och balans i behåll.

   Och att gå från en besvärlig kommunikation med inre frid och balans i behåll betyder INTE att gå "vinnande ur striden" eller att förnedra sin motpart. Det betyder att ha tagit ett steg till mot respekt och förståelse, att möta människor med öppet hjärta. Kanske sitter den andre fast i för tillfället orubblig negativitet, projektioner, ilska, smärta... Att själv ha frid och balans kan då betyda att lita på att jag gett och gjort det bästa jag kan och att jag tar ansvar för mitt eget inre med alla dess aspekter och uttryck.

   

    Att gå "segrande ur striden" eller att förnedra någon är uttryck för ilska och självhävdelse-behov. Och vårt djupa inre, det oprogrammerade fridfulla djupt inom oss, har inget självhävdelse-behov. Endast mindet kan ha självhävdelse-behov.


    En annan bi-effekt är att inre konflikter upphör. Eftersom vi ser/ känner/ vet att inre konflikter, motstridigheter inte läker och löser något, inte har någon djupare verklighet i sig - det är helt enkelt en del av mindets alla påhitt - blir det lätt att se det, le åt det, släppa taget om det. Det frigör stora inre resurser. Om de inre konflikterna t ex handlat om kroppsfixering, vikt, matvanor...så från inre frid, tystnad från tankar blir det både enkelt och helt naturligt att äta hälsosamt, uppskatta sin kropp, ta hand om den på ett intelligent sätt. Det sker inte med plikt och tyngd. Det sker med livsglädje och tacksamhet.


    Ytterligare en bi-effekt är att andras funktionalitet och dys-funktionalitet inet stör oss längre. Å ena sidan kan vi stanna i vårt eget inre lugn inför tillvaron/ livet just som det ter sig i varje nytt nu. Å andra sidan blir det plötsligt enkelt och o-komplicerat att vara i kontakt, i närvaro med det som tidigare störde. Vi LITAR på att vi sätter sanna gränser, ger och gör det som är äkta och sant, gör det vi kan, accepterar det vi för tillfället inte kan göra något åt.



     Eftersom djup inre tystnad ger kontakt med det varande, den energifullhet som är varje människas djupa natur frigörs resurser. Kanske vill vi gå i skogen oftare, vara sociala, inte vara sociala, ta ett nytt initiativ...Djupt inuti är vi mycket energifulla och har ett vidsträckt lugn. Vi har all energi vi behöver. Vi är fria från de tvingande "måsten" som mindet kan hitta på. Och vi upplever hur vi är en del av ALLTET, hur vi är sammanflätade med ALLT LIV.


    Det finns ett skimmer, varandets skimmer, djupt inom oss. Vi kan också kalla det magi. Men ord är bara ord, kan inte mer än peka mot den djupare verkligheten.


    Där djupt inuti oss i det skimrande, det MAGISKA,  finns NÄRVARO, känslan av HELHET och TILLFREDSTÄLLELSE bortom orden. Där finns också frihet från inre konflikter och vidsträckt inre FRIHET. Där finns o-räddhet och livsglädje,

självhelande-kraft och stor kreativitet!



    Ett nytt år kan vara som en tillåtelse att släppa det gamla, öppna för inre FRID och NÄRVARO!


    Önskar till ALLA ett härligt, spännande nytt år med balans mellan DJUP INRE STILLHET

    och berikande dynamiskt samspel.


                                                  

             RANI











Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards