Direktlänk till inlägg 13 januari 2014

EN HELANDE INRE RYMD

Av Rani Spets Edgren - 13 januari 2014 08:55

  Kära Älskade! Du säger att ångesten emellanåt är så stark att du helt tappar fokus, blir irr-rationell, även "skapar" tänkbara orsaker som du för en stund kan tro på.

  Ja, när ångesten når så smärtsamma proportioner är det troligen inte mycket att göra, bara vänta, låte det ha sin gång.


  När ångesten INTE är där, försök att famna om, vara tillsammans med det sköra och sårbara inuti dig. försök också "se" ångestens karaktär från ett avstånd. Kan det vara nedtryckta känslor, förnekade händelser som plötsligt "trycker på" någonstans inifrån?

  Du säger också att du lägger skuld och kritik på dig själv för ångest-känslorna. Älskade du! Att läggga på skuld och kritik innebär att fly upp i mindet, inte vara närvarnade för det som känns. Och faktum är - det lägger STEN på BÖRDA.


  Vid tillfällen när ångesten inte är så drastisk kan du prova att närma dig den med en sorts nyfikenhet, närvaro, intresse... Ju mer det är möjligt att vara tilsammans med det som är utan motstånd, ju snabbare löser det upp sig. Motstånd av varje sort fördröjer helande-processen.


  Jag vill också bjuda in dig till att känna på tanken att ångesten kanske har något friskt i sig - ett godkännande djupt inifrån dig av din helande-potential, din intelligens, din kapacitet att läka och transformera...


  Varsamt och respektfullt vill jag bjuda in dig att "SE" på ångesten, när du är trygg. Värdera inte. Lägg inte på åsikter. "SE" med hjärtat! Ångest kan vara en känslo-stockning; Lager på lager som först började byggas upp för att du ville "göra rätt", vara ett barn värt att älskas, visa dig glad och stark även om något annat pågick inuti dig, svara upp mot omgivningens förväntningar under en tid då du fortfarande stod i beroende-ställning... Du kan vara HELT SÄKER på att kritik och skuld inte är befogat. Kärlek och varsamhet är befogat!



                                                Här en meditation till din hjälp;


  Sitt ner bekvämt. Lyssna

gärna till lugn meditations-musik. Bli medveten om din andning. Du behöver inte göra något särskilt med den, låt den bara ske på sitt eget naturliga sätt och notera hur perfekt din kropp fungerar - helt automatiskt. Känn hur du kan följa syrets väg ut i varje cell. Känn syret, känn livs-energin i dina händer och fötter. Kanske känns det lätta vibrationer, värme, pulserande liv...vadhelst som känns så bara notera det och var tillsammans med det i full närvaro.


   Å så följ med på en resa! Låt din uppmärksamhet vändas tilll djupt, djupt inom dig. Fall in! Fall in! Det är mörkt, vidsträckt, tyst! Här finns en STILLHET, en stillhet som är VIBRERANDE LIV.

  Nu öppnar sig något - en RYMD öppnar sig. Du kan plötsligt SE, KÄNNA, UPPLEVA i ditt eget väsen, ALLT SOM ÄR! Förundran och magi! Här finns varandet. Här finns allt som är; stjärnor, planeter, rymd, födelse och död, himmel och hav...ALLT finns i denna RYMD!


  Å nu ser du plötsligt scener ur människo-liv; Några är skrämmande - krig, övergrepp, olyckor...Andra är de största ögonblicken i ett människo-liv; Ett barn som föds, en lycklig återförening, ett framgångsrikt forskningsprojekt...


  Och här i ditt perspektiv av RYMD, frihet från mindets aktivitet, SER DU, VET DU, KÄNNER DU...att LIVET är ALLT SOM ÄR! Att INTE lägga på åsikter och värderingar ger dig gåvan att du kan förbli FULLT NÄRVARANDE. I FULL NÄRVARO är ditt omdöme, din handlingskraft, din energi optimal. I FULL NÄRVARO har du kärlek till människorna och livet och till dig själv, kommer att låta varje handling ske i livets tjänst. För ett tag kan du bara dröja kvar, vara i faschination och förundran, men också i vetskapen att det är TOTALT NATURLIGT att du ser det du ser från ditt perspektiv av RYMD!


  Nu uppträder andra scener i din RYMD.  De kommer från ditt eget liv. Några är SÅ VACKRA; en solnedgång vid en älskad medmänniskas sida, de finaste mötena, de största framgångarna...andra är scener som du förknippar med rädsla, smärta och begränsningar.

  Och det märkliga händer att det är TRYGGT att BARA SE, BARA VARA TILLSAMMANS med just det du ser. Bitterhet, agg och rädsla har ebbat ut. I stället känner du din obegränsade kapacitet att transformera ALLT till mera kärlek, empati, närvaro, kraft! Ett djupt lugn och en OBÄNDIGT STARK KÄRLEKSKRAFT, en tillit, en vetskap att du är älskad och accepterad just som du är, blir så påtagliga att du tycker du kan röra vid dem!


  Du svävar i din egen inre RYMD, du andas, du är TOTALT NÄRVARANDE, känner mycket konkret hur du helar och läker, når  en frihet och en styrka som fanns inom dig hela tiden, bara skymdes av olika saker, men DEN VAR ALLTID DÄR! DEN ÄR DÄR NU!


  Efter en stund känns det mättta och klart för denna gången.

  Du återvänder till att notera hur väl andningen sker helt av sig självt, ännu en del av livets STORA MIRAKEL.

  Å så är det tid att återvända till vardagen, till vardags-varandet!


  Nu önskar jag dig att du famnar om dig själv i KÄRLEK och VARSAMHET, vet genom upplevelse att skuld och kritik mot dig själv aldrig är befogat, att KÄRLEK och VARSAMHET är befogat!


                            I kalla vinter-vita dagar och LJUS som ökar en smula varje dag!!


                                                  
                                                  
                        RANI



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards