Alla inlägg den 18 juli 2013

Av Rani Spets Edgren - 18 juli 2013 08:55

  Kära Älskade Du! Du besöker så ofta depressionens tunga landskap, säger att du inte vill vara där, stannar ändå kvar, till och med argumenterar EMOT möjligheten att lämna depressionens tunga landskap!


  En närstående, central, viktig person i ditt liv har helt klart bidragit till att du har svårt att tro på dina känslor, har uppgivenhet, hopplöshetskänslor, svagt själförtroende.


  Kära Du! Vackra, unga, talangfulla du där djupt under ytan av tyngd och depression. Du är inbjuden med varsamhet, respekt och NÄRVARO att ta risken, att våga dig på nya beteenden, nya attityder, förhållnings-sätt, nya sätt att vara tillsammans med varje ny dag och varje nytt NU i ditt liv!

  En programmering ÄR en programmering. Den är INTE ditt djupa, sanna väsen. Du kan förlora dig i programmeringen, identifiera dig med den, leva upp till den...men du ÄR DEN INTE...du kommer aldrig att bli den!


   Du ÄR den medvetenhet som kan bli medveten om programmeringen, som kan betrakta den, konstatera det inflytande den har eller har haft över dig.  Du ÄR NÄRVARO och MEDVETENHET. Du är också en stilla extatisk livsglädje, som du med största sannolikhet INTE kan uppfatta hos dig själv genom depressionens dimmor och förvirring.


  Med ödmjuk respekt och med tydlighet och skärpa är du inbjuden att våga något NYTT!


  Ta ett djupt andetag! Bli medveten om din andning. Du behöver inte ändra den eller göra något alls med den, förutom att låta den ske på sitt eget naturliga sätt. Känn din andning. Notera den just så som den sker helt av sig självt.

  Känn din kropp. Oavsett hur den känns, oavsett att du kanske har väldigt begränsad kontakt med den - känn din kropp just så SOM du känner den. Varje förnimmelse, sensation, upplevelse - bara bli medveten om att det är där. Var tillsammans med det som du kan känna.


    Din andning, din kropp, var tillsammans med det som ÄR, HÄR och NU!

   Se nu dig själv i ett rum med ned-dragna persienner, stängd dörr, dunkelt ljus. Lägg inte till åsikter, bara VAR TILLSAMMANS med känslan av rummet som är instängt och dunkelt. Du ÄR INTE rummet. Du är I rummet!

  En liten, liten del av dig VET att solen lyser och naturen är överflödande rik utanför rummet.


  Plötsligt känner du något i ditt hjärta. Det känns som en osynlig nyckel. Och fast du inte vet hur du vet, så VET du att det är nyckeln som kan öppna ditt instängda rum. Varsamt tar du nyckeln i dina båda händer, reser dig, går med steg som är ohörbara, nästan smygande, går i riktning mot dörren. Dina händer darrar en smula när du provar nyckeln i låset.

Du håller andan en sekund.

   NYCKELN PASSAR!!

  Vågar du låsa upp!? Vill du låsa upp!? Ja, du vågar! Vågar du öppna!? Du öppnar först bara en smal, smal strimma. Ljuset som strömmar in är SÅ STARKT! Du stänger igen. Din andning är plötsligt stark och kraftfull. Du bestämmer dig för att öppna! Nu blåser en vind mot dörren. Den dånar. Den trycker dörren inåt, emot dig. Men nu är du så besluten att öppna att du plötsligt märker att du har krafter osm du inte tidigare har känt till.

  Du pressar upp dörren. Papper, gardiner, en duk fladdrar  vilt i rummet. De ser det och känner hur FRISKT det är att öppna, att låta vindens vildhet ruska om i rummet.


  Du skrattar! Du är rädd! Du är modig! Allt sker samtidigt. Rädd och inte rädd, skrattar, tar din kraft, hittar en beslutsamhet i dig själv som överraskar dig!


  Du går ut ur rummet, rakt ut i ljuset! Vinden får ditt hår och dina kläder att fladdra intensivt. För ett kort ögonblick är det svårt att andas i vinden. Raskt går du ut, stänger dörren bokom dig! Vinden fortsätter att blåsa, lite mindre starkt nu.

Känslan berusar dig! Du sträcker armarna mot himlen, sedan sträcker du dem rakt ut och dansar runt. Din andning är SÅ FRI!

  Efter några berusande, dansande minuter stannar du upp. Du drar efter andan av det du ser. Blommor, träd, gräs, vatten!

  Skönheten är så intensiv att du spontant börjar skratta, sedan gråta, sedan skratta igen...Det känns som en dusch av känslor som du känner, som strömmar över dig, som virvlar.....LJUS, VIBRATIONER, LIV, PULS, lever, lever, strömmar...!

Du har släppt varje motstånd, låter det ske. Gräset doftar, blommornas skönhet är långt bortom orden, fågel-sången är MAGISK!  Det är som en sago-värld utan gränser där ALLT är magiskt, levande, vibrerande, TOTALT!


  Nu minns du plötsligt det instängda rummet. Och fast du var där för en kort stund sedan, känns det främmande och overkligt! Du skrattar, du dansar, låter dina sinnen vandra fram och åter mellan det instängda rummet och FRIHETEN!


  Det händer något nytt inuti dig. Det instängda rummet är inte längre farligt. Det har ingen makt över dig. Du kan gå dit - om du väljer det. Du kan gå därifrån - närhelst du vill!


  Igen känner du din andning och din kropp. De är SÅ LEVANDE, SÅ FRIA! Andningen är din länk till ALLT SOM ÄR. Du själv är också del av ALLT SOM ÄR!  Din kropp är ditt tempel att leva i och uttrycka dig igenom - HÄR OCH NU!


  Du ser dig omkring. Du ser många vägar och många möjligheter. Och varmt, tryggt, i djup förvissning VET du att ALLA vägar och ALLA möjligheter är öppna för dig!


                                  Du är FRI! Du står vid rodret i ditt liv! LIVET ÄR! DU ÄR!

  Du väljer en av vägarna, går med lätta men bestämda steg, känner dig FAMNAD och ÄLSKAD av LIVET!!



                                      Med kärlek, varsamhet, beslutsamhet och styrka till DIG!  

                                                  
                                                  
               RANI





Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards