Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

I TYST TÅLAMOD!

Av Rani Spets Edgren - 31 januari 2013 20:16

   Du vill så gärna nå DJUP INRE STILLHET, FRID, FRIHET FRÅN TANKAR, men mindet går automatiskt, lämnar dig ingen ro.

Ja! Att ta del av upplysta mästares skrifter kan ibland göra just den skillnad som du längtar efter. Eckhart Tolle, Thich Nhat Hanh, Osho, Anette Carlström, Gangajee, Martinus...det finns många att välja på. Det är ofta bra att följa intuitionen. De upplysta mästarna pekar alla på en och samma underliggande sanning, odelbara HELHET, DJUPA INRE FRID! Var och en gör "pekandet" på sitt sätt. Genom att ta del av flera personers arbete ökar chansen att du hittar den som talar "just till dig"!


  Och det vi längtar efter, kanske strävar efter, finns ständigt inom oss, inom varje människa. Mest av allt är det mental (över-)aktivitet som hinrdrar kontakten med det.


  Ibland kan musik vara det fungerande redskapet för att nå in i den DJUPA INRE FRIDEN. Eckhart Tolle har en dubbel-CD

med titeln "Gateways to NOW" (han har ett mycket omfattande material att välja från). Den första CD:n består av att Eckhart Tolle själv pratar på temat "Entering the NOW". Eftersom han gör det från egen kontakt med det han pratar OM känner många personer att de berörs, själva kommer närmare det DJUPA FRIDFULLA INRE i SIG genom att lyssna på Eckhart Tolle. Den andra CD:n har musik. Musiken är också vald för att tala till det tysta fridfulla inre i oss.


  DET TYSTA FRIDFULLA INRE finns alltid på plats inom oss. Att bli TOTALT NÄRVARANDE I NUET är ett sätt att kontakta det. När tankarna vandrar har vi tappat bort nuet. Å andra sidan kan vi konstatera att tankarna har vandrat iväg - stanna upp - känna exakt hur tankarna som vandrat iväg känns inuti kroppen. Vi tänker oftast inte på det, men det finns alltid någon förnimmelse - en spänning någonstans, en stress-känsla i magen, aningen av yrsel, en känsla av att vara splittrad, en känsla av tyngd...vadhelst du kan förnimma - notera tanken, notera hur du känner den inuti din kropp, lägg inte till NÅGOT, bara var tillsammans med det i ordlös tystnad. Känslor transformeras av sig själva i ljuset av vår medvetna närvaro.


  Det kan kännas övermäktigt, "omöjligt", när vi tycker att tankarna går oavbrutet. Man drunknar i mängden! Var ska man börja?! JA! Varje ögonblick, varje nytt NU, är en möjlighet att börja. Dock är det enklast att börja när inga yttre störningar finns. Ta en ensam stund varje dag. Bara sitt ner. Notera tankarna som kommer och går men bry dig inte så mycket om dem - en vind som blåser åt olika håll, ett bakgrundsbrus...NOTERA tankarna, men utan att ge dem värderingar, åsikter, tanke-energi - känn varje känsla/förnimmelse som  tanken åstadkommer - kanske en förnimmelse av frånvaro, att vilja skynda någon annan stans, en otålighet mellan skulderbladen, kanske känner du dig orättvist behandlad, känner en ilske-energi i ryggen och käkarna, eller känner dig ledsen, ensam, trött....NOTERA det! Var tillsammans med det som ÄR inuti dig! I ljuset av din närvaro transformeras det av sig självt. För varje gång som du noterat en tanke och varit tillsammans med den känsla/ förnimmelse, som tanken åstadkommer, har du tagit  ett värdefullt steg.


  Du är inte dina tankar! Du är inte dina känslor! Du HAR tankar, du HAR känslor men mindet (här tankar och de känslor som tankarna åstadkommer) är en liten, LITEN del av helheten av din medvetenhet. Du är något oändligt mycket större och djupare än tankar som kommer och går. Detta djupare och större, som ord inte kan fånga finns INUTI DIG ALLTID - väntar i tyst tålamod på sin återupptäckt!


  Närhelst som aktiviteten i ditt mind distraherar, stör, oroar...har du  möjlighet att STÄRKA kontakten med det TYSTA, FRIDFULL INRE i dig!! Närhelst en "o-önskad" känsla gör sig påmind kan du OCKSÅ vara i FULL NÄRVARO, utan motstånd, utan tankar...tillsammans med det du känner. Åsikter, värderingar, tankar ger känslan energi och håller kvar den. Medveten NÄRVARO transformerar den!


   Så! Ta en ensam stund varje dag. Producera inga tankar alls! Bara VAR! Om det fungerar - tanken är tyst - transformationen sker av sig själv. Om det "inte fungerar" - tanken stör och stör - notera varje tanke - hämta ingen identitet från den, bara notera den och känn tankens känsla i din kropp. Var tillsammans med den utan motstånd. Och med nästa tanke, och nästa...Transformationen sker också nu. Låt din hunger efter DJUP INRE FRID vara din ledare och guide!!


  I ordlös tystnad, naturmagi och NÄRVARO!! RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards