Direktlänk till inlägg 14 augusti 2016

STILLHET och VIBRERANDE LIV!

Av Rani Spets Edgren - 14 augusti 2016 19:00

   Stillheten där djupt inuti dig är....ANNORLUNDA. Stillheten som är del av ditt djupa människoväsen, det du får kontakt med när mindet vilar, är annorlunda. Ord kan inte beskriva det. Ord begränsar, ger associationer, har definitioner....men stillheten som du ÄR, är MER, obegränsad, öppen, vibrerande, full av liv...

   Det händer värdefulla saker när du börjar ta medveten kontakt med stillheten. Något "faller på plats". En känsla av att du är hel, komplett, har allt, är allt, att en odefinierbar men efterlängtad tillfredställelse infinner sig, är del av det som händer.


   Klarseende är del av det som händer. Kanske låter du allt se ut precis som förut på ytan. Men i kontakt med STILLHETEN som du ÄR, samspelar du nu i lugn energifullhet, närvaro och enkelhet med allt och alla.  Skillnaden i känsla och upplevelse är betydande. Du börjar leva ditt liv som en intelligent, varsam, tydlig... kärleksförklaring till livet.


   Inre konflikter är mindets skapelser; Att vilja vara det vi inte är, att inte vilja vara det vi är, rikta kritik, anklagelser, skuld mot sig själv, blir plötsligt tydliggjort, synliggjort som del av det separerade mindets uttryck.


   Från DEN INRE STILLHETENS perspektiv vet du att du är del av LIVET, DET STORA NÅGOT som är ALLT SOM ÄR! Plötsligt lever du med viljan att tillföra intelligens, balans, respekt, skönhet, harmoniskt samexisterande till varje sammanhang som du är del av. Från den inre stillhetens perspektiv finns yttre konflikter kvar men du slutar att tillföra de yttre konflikterna energi. Du är i stället del av att skapa lösningar som bugar sig inför LIVET, som står upp för LIVET, tar fullt intelligent och glädjefyllt ansvar för att GE goda kvaliteter i allt ditt samspel med allt och alla.


   Den inre stillheten har inget med passivitet att göra. Den har att göra med KÄRLEK och KLARSEENDE. Den har att göra med en glädje som inte har yttre orsaker utan är del av ditt väsen, men en del som troligen varit skyld, gömd, övertäckt av mindets oavbrutna aktivitet.

   Den INRE STILLHETEN är en BETYDANDE del av den du är. Att inte ha kontakt med den resulterar bl a i att ständigt känna en brist på NÅGOT; mera pengar, mera träning, mera uppmärksamhet, häftigare upplevelser...Bristen har oräkneliga uttryck.

   I kontak med den INRE STILLHETEN förändras livsperspektivet. Du behöver inte visa, bevisa, få bekräftelse eller kompensation längre.

Men energin inifrån som flödar och ÄR, får dig att ge för att du vill ge, att göra ett gott arbete, inte för bekräftelsens skull, utan som ett uttryck för  glädjen, kärleken, kreativiteten... som hör ihop med den inre stillheten.

   Och mindets upplevelse av brist blir ett minne blott.


   Avslappnad - full av energi. Tillfreds - full av glädje.  Energifull och lugn!

   Allt som tidigare var oumbärligt kan du fortfarande uppskatta. Men beroende eller bristkänsla är inga drivkrafter längre. Enkelhet, frihet och glädje är den bärande kraften, när STILLHETEN som du ÄR får tränga igenom, när mindets aktivitet får ta paus. Då får STILLHETEN det behövliga utrymmet  för att den ska kunna tränga igenom, för att du ska kunna uppleva den med en tydlighet.


   Du ÄR den INRE STILLHETEN och HELHET är att ha KONTAKT med den.


                                  KÄRLEK, STILLHET, VARSAMHET

                                  och LYCKA över Midnattslopp och mycket annat!

                                                  

                                                  

      RANI!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards