Direktlänk till inlägg 8 augusti 2016

DET FINNS EN LITEN, LITEN TJEJ DÄRINUTI...

Av Rani Spets Edgren - 8 augusti 2016 06:50

   Det finns en liten flicka inuti dig. När du var liten och var beroende på riktigt fanns där många situationer när hon ville ha KÄRLEK, UPPMÄRKSAMHET, bli kramad, accepterad, ha en trygg hand att hålla i, kärleksfulla ögon som såg med värme in i hennes ögon....

   Men de vuxna omkring henne var fångade i sin egen stress och smärta och hade inte de inre resurserna för att möta sårbarheten, skönheten, behoven, visdomen hos den här lilla gudomliga, naturliga flickan!


   Nu när du vuxit upp har det funnits många situationer när du själv har bemött den här vackra, sårbara, kloka lilla tjejen med ignorans, okänslighet, kritik och anklagelser...!


   Här en inbjudan till att annorlunda förhållningssätt;


   Se din inre tjej när hon var tonåring. Bara SE! Se från hjärtat. Bär hon på stress och smärta? Är hon lite vild och upprorisk? Är hon tyst och självkritisk?

   Oavsett vilket - låt henne veta att du är här för att SE henne, för att stå upp för henne, be henne om förlåtelse för VARJE tillfälle av ignorans, kritik eller anklagelser, som du riktat mot henne.

   Säg till henne att du SER hur vacker hon är, hur sårbar och skör hon är, att du ser det ljusa och kärleksfulla i henne, och hennes smärta och ensamhet. Du är hos henne för att SE henne helt och fullt, för att LYSSNA från hjärtat, tills hon pratat ut, uttryckt, gråtit ut, delat ALLT hon behöver och vill! Du står på hennes sida. Och du STÅR KVAR hela vägen igenom!


  Och när din inre tonåring har nått fram till full tillit till dig, till att lita på att du älskar och stödjer henne, kan du byta fokus och tona in på DIG som 10-åring;


   Titta på 10-åriga du! Hur ser hon ut? Vilken stämning har hon omkring sig? HUr känner hon sig? Hur är hennes livs-situation?

Tona in, allt du är kapabel till, på KÄRLEK och NÄRVARO till henne! Lyssna till henne! Var med henne! Lyssna ännu mera noga! Låt henne veta att hon har din TOTALA, VILLKORSLÖSA KÄRLEK, DITT FULLA ACCEPTERANDE OCH STÖD, för allt vad som rör sig i henne. Hon är INTE ensam.  Hon är sedd, respekterad, får full uppmärksamhet för allt hon önskar och behöver, hela vägen igenom, tills hon är totalt avslappnad, trygg, litar på att livet vill henne väl. Berätta för henne att du är på hennes sida och står upp villkorslöst för henne.

   Ge henne tid och ännu mera tid. Ta henne vid handen och vandra tillsammans i landskap där ni passerar varje sceneri där hon behöver kärlek, trygghet, uppmärksamhet och stöd.

Vad är det hon visar dig? Var med henne! Låt det ta all tid som behövs! Din kärlek och uppmärksamhet för henne är ett FUNDAMENT i ditt eget liv! Och hon är VÄRD att få det! Försäkra henne om att du finns för henne närhelst hon önskar och behöver!

--------------------------------

   Och ändra fokus igen, till dig som 5-åring; 5 år gammal! Det KAN vara en mycket harmonisk tid i livet. Hur ser 5-åriga du ut? Vilka känslor träder fram starkast i 5-åriga du? Hur är hennes livs-situation?

   Se djupt in i ögonen på den här unga personen. Ta hennes lilla hand i din. Vad vill hon berätta för dig? Lyssna noga, noga! Hon är bara 5 år. Ibland behöver hon att du kramar henne, stryker henne över håret, tar upp henne i ditt knä...Ge henne tid, KÄRLEK, uppmärksamhet.

   Bjud in henne till lek. Vilka lekar tycker hon om? Låt henne klä ut sig på olika sätt, som hjälper henne att uttrycka viktiga saker. Låt henne måla! Vad målar hon? Vilka personer är viktiga i hennes unga liv? Känner hon sig älskad och trygg med dem?

   Ge henne allt hon behöver av kärlek, uppmärksamhet och tid.

   Kan du se hur VACKER hon är, hur sårbar, skör, klok och oskuldsfull hon är? Och SE henne djupt, djupt in i ögonen och låt henne veta att hon ALLTID kan lita på dig och att du FINNS FÖR HENNE! Hon är trygg! Hon kan tryggt uttrycka vad hon vill och behöver. Stanna i närvaro med henne tills hon känner så trygg, älskad och sedd att hon hellre vill leka än få fortsatt uppmärksamhet.

   Vackra, älskade lilla tjej!


   Och byt fokus ännu en gång; Se nu dig själv som liten BABY!

Hon har inget verbalt språk. Men hon har FULL NÄRVARO och full kontakt med varje behov! Hon är försvarslös, har inga försvar varken för det som är i henne eller utanför henne. I hennes ögon finns NÄRVARO, flödande ÖPPEN NÄRVARO!

Se runt om henne och se vilken livs-situation hon har. Är föräldrarna där för henne? Har de kapacitet och mognad att ta hand om henne klokt och kärleksfullt? Vilka människor finns runt henne? Kan du se hur rummet som hon är i ser ut?

   Knyt an till henne det djupaste, djupaste och ta henne i din famn. Är den lilla kroppen varm och avslappnad? Bär hon stress och övergivenhetskänslor?

   Bara håll henne. Gå sakta och sjung med mild röst för henne. Smek hennes lilla kropp känsligt och ömsint. Känn värmen och det vibrerande livet i den lilla kroppen!

  

   Lägg ner henne på en vacker, ren, mjuk filt. Håll hennes lilla hand och se djupt, djupt in hennes ögon. Vad ser du? Hur känns det att hålla den lilla, lilla handen och se in i hennes ögon?

   Utan ord, men med NÄRVARO och ÖPPET HJÄRTA, låt henne veta att din VILLKORSLÖSA KÄRLEK och NÄRVARO finns TOTALT för henne!

--------------------------------

   Och notera, känn, var tillsammans med din egen andning. Hur känns din andning? Ta långsamma andetag och känn den vibrerande energin i varje cell av din varelse!

   Du har ALLT du beöver för att kunna ge fullt stöd och villkorslös kärlek till VARJE aspekt av dig!


                       MED  NÄRVARO, KÄRLEK OCH LYHÖRDHET!!

                                                  
                       RANI

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards