Direktlänk till inlägg 21 april 2016

I KÄRLEK OCH ENKELHET!

Av Rani Spets Edgren - 21 april 2016 09:53

   Att låta mindet tystna och förbli tyst ger avslappning, energi-höjning, kreativitet, klarhet....det tar oss in i upplevelsen av att vara ett med alltet.

   Det tysta mindets tillstånd ger ett klarseende, att SE livet utan filter. Åsikter som att några är värdefulla och andra inte kommer i dagsljus och när klarseende ser utan åsiktsfilter är allting plötsligt annorlunda.

  Allt är ett sammanhängande helt och allt ingår i helheten. Värdefull och mindre värdefull tappar sin relevans. Allt finns och är del av samma helhet. Olikheter, nyanser, stort och litet...allt hör ihop.


  När livet plötsligt bjuder på ofattbara situationer - en nära anhörig får en sjukdom som sakta och utan återvändo tar hennes liv - behövs energifullheten, stillheten, närvaron i VARANDET bortom ord och tankar mer än någonsin.


  Du har nytta av det till dig - för att få stunder av total vila, inre frid, den ordlösa vetskapen att allt är ett sammanhängande helt, att former kommer och går, att den tysta närvaron bortom mindet är MER, STÖRRE, ANNORLUNDA än allt som mindet förstår, och att den tysta NÄRVARON är beständig.

  Du har nytta av det i mötet med din älskade nära, för att kunna GE ordlös närvaro och FRID, för att kunna vara tillsammans med DET SOM ÄR  i kärleksfullt varande. Du har nytta av det för att det finns ett ordlöst vetande i ditt inre som kan känna, höra, se...när mindet är tyst.

  I det ordlösa VARANDET finns LUGN, AVSLAPPNING, förmågan att vara med DET SOM ÄR - och STÅ KVAR i FULL NÄRVARO.

--------------------------------------------


Här en NÄRVARO-MEDITATION TILL DIG;


  Ta stora avslappnade andetag. Låt bröstet vidgas, magen få slappna av. Låt magen expandera med inandningarna på ett helt naturligt sätt. Om något känns spänt eller obekvämt kan du ge det extra omtanke. Ge värme, innerlighet, frihet från motstånd till dig själv, just här , just nu.

  Föreställ dig att du är innesluten i och omsluten av, en värmande, mild sol. BARA VAR i stillhet med dig själv, i närvaro med allt som är. Låt den varma, milda solen ge dig kärlek, enkelhet, tillit, avslappning.

  Låt nu solen vidgas så att den omfattar dina närmaste, både de som är i livet och de som lämnat. Låt solens värme och mildhet smeka och beröra alla varsamt och innerligt.

Om det finns något här som väcker starka känslor; kanske förtvivlan, vrede, kanske överväldigande tacksamhet så försök att låta det flöde som vill komma få flöda utan motstånd. Solens, styrka, mildhet, orubbliga kärlek håller dig genom allt som livet för och fört i din väg. Med full närvaro i nuet och djup inre stillhet kan vi ana, förnimma, skymta en kärlek, en omtanke som finns bortom ord och bortom de yttre fenomenen. Andas stora långsamma andetag. Kan du ana en kärlek, en energi, en närvaro djupare och annorlunda än allt som sker på ytan.


  Och låt solen vidgas så att den innesluter hela ditt land. Kanske har du rötter i flera länder. Låt "ditt land" betyda ett eller flera länder - just så som det är naturligt inom dig. Kan det vara ett land med mycket smärta, förtryck, svåra omständigheter...stanna då kvar i mildhet och varm närvaro lite extra lång tid. Sänd en önskan om trygghet och respekt för alla människor i landet. Sänd en extra önskan  om kärlek, lek, trygghet, glädje, utveckling för VARJE barn.


  Å låt solen vidgas på nytt så att den omfamnar hela vår vackra jord. Låt ditt hjärta, din själ, det STILLA inom dig vara tillsammans med DET SOM ÄR. Famna om, bjud in allt och alla som lider in i stillheten. Därinne finns en "plats" av kraft, energi, vibrerande liv för oss att förankra oss i, för oss att hämta kraft ifrån för livets olika utmaningar, en plats att GE kraft, hopp, energi ifrån. Vår sköna, gröna planet är ett levande väsen som tacksamt tar emot kärlek och varsamhet. Se i ditt inre en vacker naturupplevelse just på ditt sätt. Känn känslan av vind som smeker dig mjukt, doften av blommor, friskt vatten, ett rådjurs vackra ansikte, havets rytmiska musik...


  Å låt solen vidgas så att den smälter samman med universum. Låt universums oändlighet hjälpa dig till djup inre stillhet. Du ÄR den inre stillheten. Du ÄR något oändligt mycket mera, större, annorlunda än varje yttre form; du ÄR STILLHET, RYMD, TYSTNAD, NÄRVARO....

Stanna kvar i stillheten, närvaron, varandet just så länge som du själv väljer. STILLHETEN är DIN för ditt djupaste helande, din djupaste vila, din djupaste förmåga att känna KRAFT, STYRKA, HOPP, KÄRLEK!!

------------------------

Å stanna kvar i meditationen tils du känner dig reda att återvända till livet "därute". Återvänd varsamt och på ditt sätt.


                     I KÄRLEK, NÄRVARO och ENKELHET!!  


                                                  
                        RANI!

                        

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards