Direktlänk till inlägg 14 december 2015

MIN VÄN - EN UTOMJORDING!

Av Rani Spets Edgren - 14 december 2015 08:22

  Kära du! Upprepade gånger klagar du över smärtor och problem. Samtidigt ser jag dig lysande, varm, intelligent, mitt i ett gott liv.

  Smärtor och problem är mindets skapelser.


  Jag bjuder in dig att se igenom mindets dimmor så ofta som möjligt. Låt en del av dig betrakta mindets aktivitet.

  Var i NÄRVARO! En känsla, en störning passerar eller sitter fast. Det händer igen och igen i samma sorts situationer.

När det händer - försök att inte se det som en sanning mer än i avseendet "en kortlivad känslo-upplevelse som tar plats på nytt och på nytt". Det är en energi och det är mindet som skapar den.


  Mindet använder vanemässiga reaktioner och tankeupprepningar för att skapa och återskapa samma känslor, upplevelser, känslo-energi... om och om igen. Se om en del av din medvetenhet kan betrakta mekanismen lite grann från sidan. Betrakta den!

  Är den här känslan/ förnimmelsen/ upplevelsen verkligen du? Varför dyker den över huvud taget upp? Hur skulle du känna dig utan den?

  Ja! Helt säkert så är det INTE DU! DU - djupet i dig - är en NÄRVARO, ett MEDVETANDE, ett VARANDE som kan observera känslornas fluktuationer.


  Det är troligen där för att det är ett vanemönster som inkluderar reaktioner, känslor och tankar. Det är förmodligen också där för att det ingår i det kollektivt, normala sättet att förhålla sig till vardagslivet. Kanske är det där för att sättet att förhålla sig är så vanligt, så normalt så att det känns skrämmande, kan få oss att känna oss konstiga och ensamma att göra och reagera annorlunda.


  Och hur skulle du känna dig utan smärtor och problem?

  När jag möter dig upplever jag din energi som om det som hindrar dig från mera avslappning, närvaro i nuet, glädje...all det du ÄR bortom mindet..är litet.

  Jag ser också dina vänner se dig som en förebild för inre och yttre hälsa och vitalitet.


  Det kan förvisso vara skrämmande att lämna mindets makt och kontroll över oss mer än kortvarigt.

  Kanke mindet säger: -"Du blir en konstig utomjording, som sitter helt ensam på en bergstopp, utan verklighetsförankring... Du blir en konstig varelse utan fungerande socialt sammanhang".


  Givetvis vet jag inte vad det är som rör sig just i ditt mind.  Men DET som ditt mind säger innehåller troligen rädslor, tvivel, någon sorts varnande röst.

  Förök att ge det...rädslorna, tvivlen...din FULLA UPPMÄRKSAMHET, den O-BETINGADE DU, för att se känslorna som ett "icke-du", som en energi som passerar igenom dig.

  I FULL NÄRVARO KÄNNER du mindets natur - det mind som inte är grundat i den du är bortom mindet. Det o-grundade mindets egen natur är en natur av rädslor och av brist, en gnagande känsla av att något saknas.

  I FULL NÄRVARO kan du le åt mindets villarelser.

  I FULL NÄRVARO vet du genom upplevelse att du alltid är villkorslöst älskad och att du inte saknar något på det sätt som mindet säger. ( Du behöver fortfarande äta, sova, hålla dig varm...) Men bortom mindet finns VIDSTRÄCKT LUGN,

GLÄDJE, KLARSYNTHET....!!


  Du är nog i riskzonen att bli en ET, en utomjording, för när du ser genom mindet, MAYAN, mindets dimmor,illussionerna...finns det en hel del i det genomsnittliga livet som inte längre är intressant för dig.

  Å andra sidan  - det som du redan gör - lever och ger med glädje, kärlek och respekt -  växer sig ännu större.

  Dessutom ökar din energifullhet när ingen energi läcker ut via konflkter och överaktivitet på mindets nivå.

  Du upptäcker att djupet i dig, den O-BETINGADE du har så mycket kärlek, glädje,entusiasm att det är som en o-stopp-bar drivkraft för kärleksfullt, vist, intelligent interagerande!!



                  Med KÄRLEK, GLÄDJE, TACKSAMHET till DIG å alla andra utomjordingar!

                                                  
                                                  
                       RANI


                         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards