Direktlänk till inlägg 8 december 2015

LIVETS MYSTERIUM!

Av Rani Spets Edgren - 8 december 2015 19:55

  Kära, kära! Du brottas med rädslor som tycks höra ihop med många saker utanför dig. Viktiga, nära människor åldras och har hälsoproblem. Kära du! Det är lätt att förstå din oro. Det är kanske det allra vanligaste sättet att känna och förhålla sig i den här sortens situationer.

  OCH - oron hjälper inte vare sig dem eller dig.

  Jag är också så väl medveten om den starka kollektiva känslosfär som säger att det är skamligt, o-passande, verklighetsförnekande...att INTE känna oro och rädsla.

  Alla de olika känslo-utmaningarna är där, återskapas dessutom igen och igen i det kollektiva känslofält som omger oss.


  Att stiga av risken att dras iväg från närvaro, risken att dras med in i rädsla kräver närvaro,uppmärksamhet, alerthet.

  Att komma till full närvaro tar dig i kontakt med den du är i frihet från varje betingelse. Den FRIA, ICKE-BETINGADE du har i dig själv LUGN, NÄRVARO, förmågan att vara med det som är, utan motstånd.


  Motstånd förändrar ingenting till det bättre. Motstånd dränerar oss på energi, kraft och närvaro. Det dränerar oss på vitalenergi och på vår naturliga självläkningskraft.


  Att bli fullt närvarande i nuet hjälper både oss själva och människor i svåra situationer. Givetvis finns inga garantier för någon annans respons. Dock är det ofta så att en person i en svår situation är mycket lyhörd för den energi som en person i full närvaro sänder ut.

  Bara mindet har fördömanden, förväntningar, värderingar...ICKE-MINDET, den ESSENS som blir nåbar när mindet får vara tyst sänder ut en energi av KÄRLEK och LUGN. Och i VARANDET bortom mindet upplever vi vår förening med och samhörighet med allt som är.


  När vi stannar upp där - förblir i FILL NÄRVARO är energin så stark att andra ofta kan förnimma den. Djupare inre lugn, större tillit till livet, en känsla av något vackert och heligt till och med genom smärta och lidande kan kännas, förnimmas, upplevas...


  Att gå till FULL NÄRVARO helar. Det ger lugn och tillit även till andra runtomkring. Med full närvaro i nuet upplever vi naturligt ENHET med allt som är, ONENESS. När vi upplever enhet med allt som är börjar vi också känna tillit till själva LIVSMYSTERIET; vi erfar plötsligt att LIVSMYSTERIET innefattar allt som är, att vi är villkorslöst älskade, att vi ständigt är föremål för en omtanke bortom allt som mindet kan förstå!


  Och i full närvaro i nuet förstår vi också mindets begränsade natur. Vi förväntar oss inte att mindet ska förstå, ha rätt, "fixa till" vad som är utanför dess verkliga kapacitet.


  I kontakt med STILLHETEN, NÄRVARON, VARANDET som vi får kontakt med när mindet får vara stilla är vi i kontakt med en intelligens som är större än mindets. Vi kan känna tillit till att vi agerar vist, tar ansvar för att skaffa behövlig hjälp, accepterar det vi inte kan göra något åt, accepterar det med lugn och närvaro.


  Eckhart Tolle skriver om ett möta han hade med en kvinna som hade mycket smärta. Han hjälpte henne att nå inre stillhet och frågade hur hon kände sig. Hon svarade att hon fortfarande kände smärta, men nu "med någon sorts rymd" omkring den.


  Och just det; "med någon sorts rymd omkring det" kan vi troligen ofta GE till andra genom att själva vara i full närvaro.


  Jag bjuder in dig att ta en stund varje dag - även kort tid går bra. Använd musik, naturen, flödet av energi inuti din kropp, se ansiktena och lyssna till orden av upplysta personer.

  När du når FULL NÄRVARO - tacka för den. När FULL NÄRVARO inte vill infinna sig - be djupt in i ditt hjärta att du ska kunna ACCEPTERA, TA IN, OMFAMNA LIVSMYSTERIET!


                             MED KÄRLEK, LYHÖRDHET och ONENESS!!

                                                  
                                              RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards