Direktlänk till inlägg 16 augusti 2014

En MEDMÄNNISKO-MEDITATION!

Av Rani Spets Edgren - 16 augusti 2014 10:55

  Innerligt älskade Människo-Syster! -"Du vet väl om att du är värdefull, bara för din egen skull...." Ja, så sjöng vi för det vackra gosse-barnet som döptes alldeles nyligen. Så vill jag sjunga med TOTAL KÄNSLIGHET och NÄRVARO för DIG - varje dag!

  Det du gått igenom är ofattbart för mig. Jag försöker ta in det, känna och förstå....men jag får svindel och blackout, måste ta det i små, små portioner.

  En röst inuti mig upprepar; -"Det kan man inte överleva!"  MEN - många år har gått! Du lever! Och du inte bara lever! Du GER otrolig kärlek, närvaro, livskvalitét och generositet - VARJE DAG!

OCH du är människa, med-människa, med-syster....det finns dagar som är mycket svåra för dig! De dagarna vill jag alldeles extra mycket sjunga för dig; -"Du vet väl om att du är värdefull.....!"


  Jag vill också bjuda in dig till en med-människo-meditation!

          ----------------------------------------------


  Tänd gärna ett ljus. Sitt bekvämt och slut dina ögon. Börja med att fokusera på din andning. Själva andningsmekanismen är en förbindelselänk mellan dig och atmosfären, mellan dig och medmänniskorna, mellan dig och ALLT LIV! Ta en liten stund, att i full närvaro, bara vara tillsammans med andningen. Det finns inget speciellt du behöver göra med den förutom att låta den ske på sitt eget naturliga sätt.

  Inandning, utandning, inandning....vågor av LIV och LIV!


  Se nu för ditt inre hur du går över en grönskande äng som ligger vid foten av ett högt berg. Blommorna och gräset är mjuka mot dina ben. Berget reser sig högt och mäktigt. Du får en impuls att gå en kort bit uppför berget. Vyn som du har nedanför dig blir större för varje steg du tar. På något sätt blir också vyn som du bär inuti dig, större för varje steg du tar.

  Efter en kort stund kommer du till en vacker sten som är blankslipad av väder och vind genom årmiljoner. Du sätter dig på stenen. Du har inga tankar i ditt huvud.  Du är ETT med naturens storhet, oerhördhet, mäktighet. När du sitter där på stenen börjar du förnimma en stillhet och ett ljus som känns inifrån dig, som liksom lyser inifrån dig. Du upptäcker att du längtat efter stillheten LÄNGE, den är både så välbekant och så efterlängtad.

  Plötsligt VET du bortom orden, att stillheten är del av din sanna djupa natur, bortom mindets aktivitet.

  Du noterar hur din andning blir avslappnad. Du tar stora, djupa, långsamma andetag och njuter av det. Kroppen andas av sig själv - så närvarnade, så avslappnad.


  Det händet något mer. Stillheten i dig känns som ett TOTALT HELANDE. Du upplever TOTAL TRYGGHET, som att komma hem i ditt eget människoväsen. Och berget är lika stilla som stillheten i dig. Du upplever dig själv som ett med berget. Berget har sitt eget liv, sin egen visdom, sin egen närvaro. Du sträcker dina armar högt, känner livs-energin pulsera i din kropp.


  Som du sitter där ser du plötsligt en varelse som liknar ett  ljus-väsen, en ängel, på avstånd. Varelsen lyser som av guldljus och rör sig i riktning mot dig. Bergets stillhet och din egen stillhet har en likhet med guldljuset som strålar från ljus-varelsen.

  Ljusvarelsen kommer allt närmare. Du kan se att det är en kvinnlig varelse. Hon kommer hela vägen fram till dig. Du fylls av ett djupt lugn, en stillhet, andäktighet och en djup stilla glädje. På något sätt är ljusvarelsen välbekant för dig. Du har längtat efter henne.


  Ljusvarelsens ögon har en skönhet, utsrålning, värme, KÄRLEK...som är mera total än något du tidigare sett. Nu fattar hon dina händer. Hon vet ditt namn! Hon börjar tala till dig; -"Älskade..........! Jag vet att du har haft mycket smärta i ditt liv och att du gjort stora förluster. Jag är här för att hjälpa dig att hitta vila och närvaro, och att allt oftare uppleva öar som är fria från smärta, öar av stillhet där du också upplever din förening med och samhörighet med ALLT SOM ÄR! Vi vet både du och jag att det inte existerar död som livets upphörande, bara transformation, gränsövergångar, utvecklingssteg."


  Hon håller dina händer och en stilla värme, ett totalt lugn sprider sig i varje cell av din varelse. Ljusvarelsen känner hur du svarar an och slappnar av. Hon ler och hennes utstrålning är så stark att du upplever den som en fysisk värme som omsluter dig. Det händer något mer i dig; som om ditt människo-väsen expanderar in i nya landskap. För ett kort ögonblick passerar en rädsla inom dig men när du ser in i ljusvarelsens ögon VET du bortom orden att du är  TOTALT TRYGG.

  I de nya landskapen där ditt människoväsen expanderar känner du mera konkret och påtagligt än någonsin att du är omsluten av TOTAL KÄRLEK, TOTAL OMTANKE, TOTALT ACCEPTERANDE.


  Du märker plötsligt hur tårar trillar stilla  nedför dina kinder. Du ler och skrattar. Det är inte ledsen du är, bara RÖRD och BERÖRD av livets oerhördhet.


  Ljusvarelsen som inte yttrat ett ord på en lång stund ser in i dina ögon med sin villkorslösa kärlek.

  Hon säger; -"Jag FINNS för dig i livets alla skeden. Ibland kommer du att känna min närvaro, ibland inte. MEN JAG FINNS FÖR DIG - ALLTID!"


  Ljusvarelsen börjar nu avlägsna sig i samma riktning som hon kom ifrån.

  Du upptäcker att du sitter på samma sten, en liten bit uppför bergs-sidan och att landskapet inför dina ögon är otroligt vackert.

  Du bestämmer dig för att återvända hem. Du har en känsla av att allt är precis osm förut - OCH TOTALT ANNORLUNDA!


                                        Med gränslös KÄRLEK och gränslöst SYSTERSKAP!!


                                                  
                                                  
                RANI

 
 
Gyan

Gyan

21 september 2014 10:34

Beloved Rani! Nive words written on Adama's 42: nd birthday. Time flies,yet stands still. I live in a constant meditation around my animals and all green.- Where i Copenhagen is Elsa situated and what's here occupation there? Andreas is working as an AT-practitioner in C<3 Love & Light!!! Gyan***

http://Bodyosoul.org

Rani Spets Edgren

14 oktober 2014 14:04

Hej Kära Du! Ursäkta mycket sent svar! Elsa-Maria har just köpt lägenhet i Nörrebro, flyttar dit från Sjaelörboulevard där hon är inneboende, den 15 November. Hon jobbar i skola som elevstödjare!!

Kärlek å kramar, Din RANI-Syster!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards