Direktlänk till inlägg 18 september 2013

FRÅN SMÄRTA TILL KVALITETSHÖJNING!

Av Rani Spets Edgren - 18 september 2013 20:07

  Olika omständigheter i ditt liv ledde fram till starkt självförakt, stark självdestruktivitet. Det gick så långt att din kropp tog stryk med viktminskning och utebliven mens.

  Självklart ska du ta emot läkar-hjälp, nutritionist-hjälp, vänners stöd...under tiden du bygger upp din kropp och din emotionella hälsa igen.


  Det är också både möjligt och djupt meningsfullt att du använder dina smärtfyllda erfarenheter för ditt vidare helande och växande.

  När vi identifierar oss med, förlorar oss in i mindet, utan att vara grundade, förankrade i det djupare jaget, kommer smärtan att styra våra liv, eller det som vi tror är vägar undan smärtan. Det vi från mindets nivå tror är vägar undan smärtan, bygger upp mera smärta. Det positiva med smärtan är att den också kan bli just det som motiverar oss att bryta smärt-skapar-spiralen, att se igenom mindet, att åter-anknyta till det djupare VARANDET som är fritt från mindets olika förvirringar.


   När du slutar tro på mindets olika påståenden, när du låter mindet tystna, kommer den djupare medvetandedelen i dig att bli tydlig, synlig, kännbar, inte längre vara övertäckt och skymd av mindets överaktivitet.


   Det är inte självklart enkelt att låta mindet tystna men det är MÖJLIGT med ett mått av tålamod och uthållighet. När mindet får tystna upplever du NÄRVARO, LUGN och DJUP TILLFREDSTÄLLELSE.

  Om smärtor ligger oförlösta i ditt inre ( det gör det mer eller mindre hos alla) kommer ljuset av NÄRVARON då och då att lysa rakt igenom bubblor, stora eller små, av smärta, av förnekade eller undanträngda känslor. Vid de tillfällena löper vi extra stor risk att bli "blinda", börja ondgöra oss över sakernas tillstånd, våra egna tillkortakommanden, olika saker som vi plötsligt börjar ge mycket näring till med tankar som genererar mera smärta som bjuder in till mera tankar som...Och smärt-skapar-spiralen kan vara i full gång. Vi har gjort oss till mindets fånge ännu en gång. MEN - detta måste inte hända.


   Det är ofta mycket svårt att se igenom mindets smärt-skapar-spiral när den redan är i full gång. Att betrakta det utifrån, när smärt-skapar-spiralen vilar, kan å andra sidan göra fenomenet kristallklart, vara till stor hjälp för att genast se vad som händer när ljuset av din NÄRVARO aktiverar, lyser igenom, en smärt-bubbla. Att då förbli i närvaro, inte elda på det med tankar, suck och stön, kan göra att du känner smärt-bubblan intensivt en liten stund. OCH - utan "näring" av tankar löser du upp den snabbt.


  Försök att se vad som drev dig när du agerade så som du senare bestraffade dig själv för. Längtade du efter bekräftelse?

Bär du på drömmar om uppmärksamhet och bekräftelse är det mycket troligt att du bär en bekräftelse-längtan och en smärta för bekräftelse som du INTE fick under någon fas i ditt liv. Det är även troligt att din längtan/ smärta kunnat ta överhanden ibland, fått dig att göra saker som du senare varit i konflikt med.


  Under en period när smärt-skapar-spiralen inte är aktiv kan du lära dig att känna igen KÄNSLAN av längtan efter bekräftelse/ smärtan av att inte få den. Ju bättre du blir på att känna igen den KÄNSLAN, ju mindre är risken att du låter den förblinda dig. När längtan/ smärtan dyker upp är det fullt tillräckligt att KÄNNA den utan att göra motstånd emot den. Åsikter om den, att tycka illa om den, att vilja bli av med den, håller den kvar, skapar mera av samma smärta.

  Om du tycker det är svårt att vara tillsammans med känslan, att helt enkelt KÄNNA den, kan du använda en visualisering några gånger. Du kan t ex se dig själv vid en viss ålder. Kanske har du minnen av den här smärtan från tiden då du var 5 år.

Föreställ dig då att den vuxna du tar 5-åriga du i famnen. Låt så den vuxna du GE UPPMÄRKSAMHET, bekräftelse, NÄRVARO...till 5-åriga du. Kanske vill 5-åringen visa saker, berätta något. Titta! Lyssna! Ge 5-åringen total uppmärksamhet just så som hon vill ha den. Låt det ta den tid det behöver ta!


  När du nästa gång känner smärtan av uppmärksamhets-behov/ av att inte få uppmärksamhet, är du lite bättre rustad. Risken att det förblindar dig, får dig att förlora närvaro, är mindre.

  Efter ett tag klarar du att vara i närvaro också när smärtan vaknar. Du vet att den är ofarlig och att den skingras/ helas genom närvaro. Och när du lyckas stå kvar i full närvaro/ uppmärksamhet, fast smärtan är aktiv kommer du att upptäcka att din närvaro löser upp smärtan snabbt. Du upptäcker genom erfarenhet att den djupare du, den du är bortom mindet, är något annat än dina tankar och känslor.


  Att stanna i närvaro, och fortsätta att stanna där, gör att det energiflöde som alltid sker inuti oss inte längre är skymt av mindets överaktivitet. Det bidrar till att din naturliga självhelandekraft kan verka. Närvaron och den naturliga självhelandekraft som blir tydlig och kan verka fullt ut när mindet är tyst och stilla är en MYCKET VÄRDEFULL GÅVA som du har all anledning att ge till dig själv att bli medveten om, genom upplevelse. Det är värdefullt nu när du går igenom en prövning. Det är OCKSÅ värdefullt under alla faser i ditt liv.


  Det finns en god möjlighet att just en svårighet, en prövning blir början på en kvalitetshöjning i livet, något som på sikt till och med kan få dig att känna tacksamhet för prövningen.




                             Med OMTANKE och VARSAMHET, med NÄRVARO och KÄRLEK! RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards