Direktlänk till inlägg 17 september 2013

KÄRLEK & GLÄDJE SOM DRIVKRAFT!

Av Rani Spets Edgren - 17 september 2013 07:34

  Tyst på tankar?! Mindet har invändningar, varningar, kanske alarm.  Olika rädslor är ett normalt innehåll i mindet. Om det ändå får bli tyst en liten stund, och en liten stund till, kommer vi att uppleva enhet med samhörighet med, förening med...ALLT SOM ÄR! Vi kommer att uppleva oss själva som del av ett sammanhängande HELT, känna frid och intensiv livfullhet.


  Om vi från mindets nivå - utan kontakt med det djupare - försöker förstå en upplevelse av samhörighet med alltet, så kan man enkelt säga; -"Mindet KAN INTE förstå det!" Mindet som här betyder våra tankar och de känslor som våra tankar genererar, är en försvinnande liten del av helheten av mänskligt medvetande.

  Mindet KAN vara ett underbart redskap. Det kan också skapa stress, smärta, separation, missförstånd, till och med sjukdomar.


  När mindet utan kontakt med samhörighetsupplevelse, försöker förstå, kan det väl tänkas att mindet fortsätter att värja sig; -"Känna samhörighet med a, b och c som jag ogillar och är rädd för....!?"


  OM vi ändå tar risken att göra ett besök, en dykning i den STORA medvetandedelen som blir tillgänglig då vi slutar identifiera oss med mindet, så öppnar sig nya världar, nya möjligheter. Att uppleva förening med LIVET, med allt som ÄR, med medmänniskorna...är till sin egen natur en upplevelse av kärlek och glädje.  Att stanna kvar i samhörighets-, enhets-känslan ett slag, påbörjar en transformation. Våra gillanden och ogillanden transformeras till NÄRVARO. Vi kommer fortfarande - eller kanske först nu - att vara kristallklart tydliga med vad vi vill och inte vill, vad vi vill ge vårt engagemang och vår energi till, och vad vi inte vill ge det till.


  I transformationen ingår att vi får vidgade perspektiv till det vi tidigare förargat oss över, kritiserat och fördömt.

  Om det, i det vidgade perspektivet, är något som vi tycker skadar det levande livet, gör illa någon eller något, arbetar emot livets storhet och naturlighet, läcker vi inte längre ut energi med kritik och fördömanden som inte leder någonstans.

Om vi KAN, om det är möjligt att vi bidrar till en konstruktiv förändring, så gör vi det.  Om det inte står i vår makt att bidra till förändring lämnar vi det för tillfället, tar ansvar för att använda vår energi och vårt engagemang på något sätt som är i livets tjänst!


  Mindets alla varningar kan inkludera att "det tysta mindet" innebär bort-trängning och förnekelse. MEN - bort-trängning och förnekelse är något HELT ANNAT  än det tysta stilla mindet. Eftersom det tysta, stilla mindet inkluderar allt kan det inte beskrivas i ord. Orden begränsar, det tysta stilla mindet är o-begränsat.

  Men en liten delaspekt av resultaten av att låta mindet vara tyst och stilla, är att styrkan, kraften, ljuset inifrån det mänskliga djupet som är vår natur, genomlyser våra o-läkta sår och åstadkommer helande.


  Bland allt som KAN utspela sig när vi låter mindet vara tyst och stilla kan vara att vi känner djup frid och intensiv närvaro en stund, och en stund till....sedan börjar rysa, skaka, svettas, få upp minnesbilder, känna minnen av bortträngt material.

  Det är då lätt att tro att något gått fel, men egentligen har det gått totalt rätt! Ljuset av vår närvaro har helt enkelt börjat hela och lösa upp gamla sår, olika saker som hindrar vår fulla närvaro.


  Att vara i full närvaro innebär en betydande förändring. Rädslor och oroskänslor, bekräftelsebehov och otillfredställelse förlorar sin roll för våra val, våra sätt att leva.  Rädslor och oroskänslor, bekräftelsebehov och otillfredställelse förlorar dessutom helt och hållet sin makt över oss, eftersom de skapas av mindet. Det leder INTE till passivitet och likgiltighet. Passivitet och likgiltighet är också mindets skapelser, mindets olika föreställningar om meningslöshet, otillräcklighet, orättvisor, o-överstigliga hinder...


  Det tysta stilla mindet tar oss till NUET! I nuet har vi kraft och närvaro, stilla glädje, lugn enegifullhet. De obehagsvågor som kan komma medan vi löser upp stress och bort-trängda känslor är kortvariga om vi fortsätter att vara i närvaro. Tvärtemot mindets varningar är NÄRVARON det snabbaste sättet att lösa upp oförlöst material. Att förbli i närvaro,  förbli förankrad i nuet, ger kontakt med den stilla intensiva glädje som är villkorslös, som är del av vår djupa natur.


  I den stilla intensiva glädjen, i NÄRVARON som det tysta mindet ger, är vi ETT MED ALLT SOM ÄR! Plötsligt är det glädjefyllt och enkelt att leva hälsosamt, i balans med den helhet som vi själva är del av, att samspela för allt och allas bästa. Att utnyttja och exploatera är möjligt när vi identifierar oss med mindets idéer om separation, men OMÖJLIGT när vi upplever oss som del av ett sammanhängande helt.


  Och glädjen i det samspel som sker i respekt och harmoni med medmänniskorna, naturen, livet kan inte förstås från mindet som alltid känner en brist, en avsaknad, en känsla av att något fattas. Men den KAN FÖRSTÅS och UPPLEVAS från det STORA, STILLA, TYSTA... som vi ÄR bortom mindet.


   I det STORA, STILLA, TYSTA är det kärlek till människorna och livet som är drivkraften.  Drivkraften är också en GLÄDJE som är villkorslös för att vi ÄR DEN! Den är vår egen människonatur bortom mindet!


                                     I kärlek,. syster-skap och broder-skap!!   RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards