Direktlänk till inlägg 24 juni 2013

BAKGRUNDSBRUS av SMÄRTA - eller INRE TYSTNAD!?

Av Rani Spets Edgren - 24 juni 2013 07:36

  Som ett bakgrundsbrus, som en fläkt som vi vant oss vid så att vi inte är medvetna om att den finns, så har vi en nivå av smärta inom oss. Vad spelar det för roll?  Om jag inte ens är medveten om den - vem bryr sig? Ja! Det kan man undra!

  Men faktum är att vi alla bryr oss - oftast utan att förstå det. Vi gör olika saker för att komma ifrån smärtan; En chokladbit till, förklarar det inre obehaget med någons förflugna ord, med minnen från det förflutna, någon tar till alkohol...


  Vi är i själva verket STÄNDIGT styrda av detta bakgrundsbrus, eller rättare sagt, vi styr och styr och styr...för att komma undan det.

  Om fläkten i ett rum med människor tystnar - då börjar plötsligt alla le, sträcka på sig, känna lättnad! Och det är först när vårt inre bakgrundsbrus av smärta tystnar, som vi börjar förstå - genom upplevelse - att det finns. Och stegvis förstår vi då också HUR MYCKET det faktiskt styr oss.


  Många kämpar mot olika destruktiva beteenden. Anorexi och överätande är bara exempel i mängden. Och har den inre smärtan tagit sig uttryck i något så drastiskt som anorexi, behövs naturligtvis proffessionell hjälp.

  Andra uttryck, som håller sig på irritationsnivå, kan med fördel användas för att fördjupa kontakten med den inre frid, som är del av varje människas djupa väsen.


  Ett uttryck för bakgrundsbruset av smärta kan vara att se fel hos andra. Kanske har någon vanan att ofta se fel hos sin partner, en kollega på jobbet, chefen...Också om irritationen beror på något som behöver tas om hand, så går det att använda irritationen för fördjupad kontakt med inre frid. Analysera inte! Känn exakt vad du känner! Var i kroppen kan du känna det? VAR TILLSAMMANS med det! Var NÄRVARNDE och TILLSAMMANS med känslan!

  Om det är något som behöver tas om hand i den yttre relationen kan du göra det, utan skuld och anklagelser, utan viljan att agera ut dina känslor över någon, efter att du varit tillsammans med känslan i full närvaro. Chansen till konstruktiva steg framåt ökar betydligt om kommunikationen inte är laddad med viljan att anklaga eller ge någon skuld. Det finns förstås inga garantier. Andra är andra, med sina sätt att förhålla sig, i livets olika situationer och frågeställningar. Men möjligheten till konstruktiva steg framåt i ömsesidig respekt, ökar åtskilligt!


   En garanti som dock finns är att ditt eget välbefinnande kommer att öka när du förstår och tar konsekvenserna av att dina känslor utspelar sig INUTI DIG! De utspelar sig INTE i andras beteende. Den som tar stryk av bitterhet, undertryckt ilska, irritation, projektioner...är den som bär känslorna och projektionerna. Den det riktas emot märker det kanske inte alls, eller märker det kanske som ett avståndstagande.

  Den som bär känslorna inom sig är den som påverkas av dem. Att bli medveten om att du bär dem, kanske producerar om dem igen och igen med tankeupprepningar, kan OCKSÅ användas till fördjupad kontakt med inre frid och stillhet. Varje gång samma tankar och känslor utspelar sig i dig - ta ett djupt andetag! Släpp tankarna!  Fokusera på din andning! Känn var i kroppen du kan förnimma tankarna/ känslorna. Var med det som är i dig i FRIHET FRÅN TANKAR!

  Läkaren/ neurokirurgen Jill Bolte Taylor skriver i sin bok "My Stroke" -" En känsla som inte ges näring genom våra tankar kan inte överleva i kroppen mer än 90 sekunder!" 

  Efter ett tag kan du uppleva DIG - fri från bakgrundsbruset av smärta. Din kropp kommer helt naturligt att sträcka på sig, andas friare, SE, HÖRA, UPPLEVA MAGIN I NUET!


  Varje irritationsmoment som kommer igen och igen går att använda som en port till NUET!

  Bli medveten om vad som pågår i dig! Släpp alla tankar! Var tillsammans med din andning och flödet av energi i din kropp!


  Att uppleva DIG, utan bakgrundsbruset av smärta ger DJUP AVSLAPPNING, LUGN ENERGIFYLLDHET. Varje otillfredställelse, saknaden av något odefinierat, skingras - byts mot TILLFREDSTÄLLELSE, NÄRVARO, TYSTNAD & FRID långt bortom orden. Det är VARANDET, LIVET, DU SJÄLV utan programeringar!

  Ta ett djupt andetag - NUET, LIVET, DU SJÄLV utan bakgrundsbrus av smärta - det är EN GÅVA, det är också ditt VARANDE, ditt eget DJUPA MÄNNISKOVÄSEN!!


                                               I högsommarens rika grönska!!   RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards