Direktlänk till inlägg 21 juli 2018

Självförtroende eller inte självförtroende?

Av Rani Spets Edgren - 21 juli 2018 05:42

   Kära Du! Du pratar om ditt bristande självförtroende. Och du pratar om olika sätt att komma tillrätta med det, att få bättre självförtroende. Ja! Självklart ska du ta för dig av det som hjälper dig.

    Samtidigt vill jag visa på ännu en möjlighet; Självförtroende, vare sig det är bra eller dåligt, är en mindets skapelse. Mindet bedömer, säger att något är rätt eller fel, bättre eller sämre, att vi är OK eller inte OK....Kanske säger mindet att andra är bättre eller att vi bara duger om vi lyckas åstadkomma bestämda resultat.


    Det mind som inte är förankrat i bortom-mindet är till sin egen natur rädslo-baserat, har alltid en känsla av att något saknas.

    Att ta kontakt med vår människo-natur bortom mindet befriar. Kroppen sträcker ut sig, slappnar av, får ett klar-seende. När vi är förankrade i den vi är bortom mindet, kommer utsidan att se ut precis som förut men upplevelsen av den är helt annorlunda. Plötsligt är vi ett med allt som är. I stället för rätt och fel finns en helhet som omfattar allt. Kan vi stanna kvar i den kontakten, och stanna ännu lite, upptäcker vi att alltet som vi själva är del av är något stort, oerhört, heligt.  Det är ett LIV att leva i, samspela med, delta i.

    I stället för att bedöma rätt occh fel har vi fria resurser att uppleva det som är, samspela det klokaste vi kan, ge det bästa i varje situation.

   

    Från perspektivet av vår människo-natur bortom mindet är livet heligt och vi är själva del av det heliga. Det är inte personligt, inte på grund av att vi lyckats  med a eller b. Det är livets egen natur, som vi själva tillhör, som är just så oerhört, heligt, stort.

    Upplevelsen av livet ur perspektivet bortom mindet är både en upplevelse av det mest självklara och naturliga och av något oerhört och stort!


    Du är inbjuden att låta mindets aktivitet ta en paus. Fokusera på dina andetag och på närvaro i kroppen. Andas en smula långsamt och låt andetagen nå ända ner i magen. Släpp tankarna, släpp det yttre för en stund.

    DU - den du är bortanför betingning, är något STORT, ett flöde, ett varande. Du har frihet och resurser att skapa. ge, göra,vara....I ditt sanna väsen, din människo-natur bortom betingning finns flöde, glädje, kreativitet. I kontakt med ditt obetingade människoväsen blir det naturligt att vilja ge, och att GE, det bästa och klokaste i varje situation.

    I kontakt med ditt obetingade människo-väsen upplever du att det STORA, OERHÖRDA, HELIGA inkluderar också dig själv. Självförtroende eller inte självförtroende är del av mindets begränsade värld. Ditt djupa, sanna, obetingade väsen har inte de begränsningarna som mindet har. Däremot kan ditt obetingade väsen använda mindet som det utmärkta redsakp det också kan vara. Det kan vara ett utmärkt redskap för att manifestera den kärlek, glädje, visdom som finns bortom mindet.

    Notera din andning igen. Tillåt den att nå ända ner i din mage.

    DU - i ditt obetingade människo-väsen är fri från mindets rädslor och begränsningar. Du är själv

 föremål för samma villkorslösa kärlek som du är och har bortom mindet.


    Ta flera medvetna andetag! Tillåt dig att uppleva livets mirakel där miraklet som är DU ingår!



         Sommarvärme, solnedgångar och svalkande bad!

                                                                                RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards