Direktlänk till inlägg 28 november 2017

Allt för sund för att tro på en illussion!

Av Rani Spets Edgren - 28 november 2017 20:34

  När tanken får tystna kommer omedelbar avslappning. När tanken får vara tyst ännu lite påbörjas en transformation.

  Nuet är alltid den bästa tiden att ta medveten kontakt med den vidsträckta, tysta, vibrerande levande, visa delen av vårt mänskliga väsen, det som vi naturligt får kontakt med när tanken tystnar.


  Det transformerar vårt individuella välbefinnande och det transformerar vårt sätt att leva i världen.

  Stress, känslor av meningslöshet, tomhet, o-tillfredställelse, känslan av att bitarna i livspusslet inte passar ihop, är alla vanliga livsupplevelser av idag.  Och alla har de något att göra med mindet som inte är grundat i VARANDET, inte grundat i det som är bortom mindet.


   Mindets egen natur  innehåller upplevelsen av brist, att något saknas; -"Det fattas något! Jag har inte tillräckligt. Jag är inte tillräcklig....!"

Och mindet kan säga; -"Det är bara så det är, kan inte vara på något annat sätt!" I mindet som inte är förankrat i varandet är det sant. MEN - mindet som inte är förankrat i varandet är bara ett litet fragment av helheten av vår mänskliga natur.

   Att genomskåda illussionerna från våra mind transformerar. I stället för att känna en gnagande brist, en avsaknad av något, rädsla....är vi plötsligt i kontakt med ett energifyllt lugn, en glädje, en tillfredställelse mera djup och total än vad något på mindets nivå kan ge oss. Och i kontrast till det mindet kan hävda så gör det oss inte passiva eller likgiltiga. Bortanför mindet finns något som får oss att vilja hedra livet, ge vårt bästa till livet, leva kärleksfullt och klokt.


   Ibland möter jag unga människor som uttrycker en känsla av o-verklighet, en främlingskänsla inför tillvaron...Givetvis är varje person och varje situation unik. Men det finns också något som förenar. Jag uppfattar det som att de här personerna har känt kontakt med, varit tillsammans med, det som är bortom mindet i en omfattning så att de vet att den ytliga, materiella världen är obeständig och illusorisk. Samtidigt lever de i den obeständiga, materiella världen med ett förhållnings-sätt som om den vore allt som finns, eftersom det vanligaste förhållnings-sättet är just det.

   I själva verket VET de alla genom sina upplevelser att ett djupare VARANDE genomsyrar allt, inklusive den yttre och materiella verkligheten med NÄRVARO och KÄRLEK. Och i sin sundhet, känslighet, öppenhet känner de sig obekväma i förhållnings-sättet att det yttre är allt som finns.

  

   Jag vill bjuda in er att betrakta tanken, idén, att ni är alltför sunda för att låta er luras av en illussion.

   Ni kan fortfarande leva och göra allt som tidigare med bara små förändringar. Acceptera er känslighet och era inre upplevelser. Le lite oftare åt den yttre världen; den är OK, den är en synlig aspekt av verkligheten men långt ifrån allt som är.

   Förankrade i VARNDET, bortom-mindet, med medveten kontakt med det som genomsyrar alltet kan ni alltjämt leva i världen. Le lite oftare åt den yttre världens strävan att få er att tro att den är allt som finns. Le också lite oftare åt mindets många trickiga sätt att försöka bevisa sin själv-påtagna överlägsenhet.

   Jag bjuder in er att ge er själva några få minuter i taget, flera gånger per dag, att vända uppmärksamheten till er andning, era händer och fötter, på så sätt tysta mindet och dess aktivitet, komma till VARANDET, närvaro i NUET, inre stillhet.


   Ert sätt att leva i världen kan bli enklare, mera lätt och lekfullt och ni kommer helt säkert att ge KÄRLEK, NÄRVARO och VISDOM som förut, eller bättre!


                             KÄRLEK och LJUS!

                                                             RANI

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards