Direktlänk till inlägg 30 september 2017

Levande och känslig!

Av Rani Spets Edgren - 30 september 2017 07:38

   Kära Du! Du pratar om en känslighet som du emellanåt tycker komplicerar ditt liv.


  Jag vill både vara den TYSTA NÄRVARON, LYSSNANDET, VARANDET som ger dig utrymme att uttrycka, känna, ta ett steg till i att vara bekväm med Dig, för den du är.....OCH samtidigt vill jag bjuda in dig, med all sensitivitet och respekt, till ett vidgat förhållningssätt till din egen känslighet.


  Det har hänt att du dömt/ kritiserat dig själv för din känslighet och speciellt när den fått dig att känna dig obekväm i sociala situationer. 

  Jag vill bjuda in dig att se din känslighet som en talang och en positiv gåva - fortfarande med full medvetenhet om att känsligheten är svår att leva med ibland.


  Du är inbjuden att då och då gå till DJUP INRE STILLHET, härifrån vara det tysta vittnet som betraktar, ser och noterar känsligheten helt utan att lägga till mental aktivitet.

  Du är inbjuden att se känsligheten som ett orienteringsredskap som rymmer visdom.

  Du är också inbjuden att vara en ambassadör för din egen känslighet. Ibland behöver du kanske sätta tydliga gränser som beskydd för känsligheten. Ibland kanske det är att vara tillsammans med känslighetens landskap, tillåta dig att stå kvar i full närvaro med det som ÄR inuti dig som tjänar dig bäst. Ibland kanske du är bäst betjänt av att KÄNNA utanför de vanliga gränserna och samtidigt stå stadigt förankrad i din kropp och i NUET!


  Exakt vad som fungerar för dig, vad du är villig eller beredd att prova, behöver du avgöra själv. Det är ju bara du som ÄR du och som upplever det du upplever.


  Som kärleksfull och klok ambassadör för din egen känslighet är du inbjuden att söka balansen mellan behövligt beskydd och möjligheten att stå stabil i flera och flera situationer.


  Du är också inbjuden att se, upptäcka, komma underfund med vilka förväntningar du har på dig själv och vilka förväntningar du tror att andra har på dig.

  Förväntningarna är en mind-skapelse. När du ser igenom dem - känner kontakt med DIG bortom mindet, finns troligen ännu ett eko av förväntningarna. Dock får de allt mindre makt över dig för varje gång du kontaktar DIG, bortom mindet!


  Här är en meditation till dig;


  Se till att du har en ostörd stund. Svag musik i bakgrunden går fint om dy tycker om det. Sitt bekvämt och så att du förblir alert och vaken.

  Fäst nu fokus på din andning. Du behöver inte göra något med den förutom att bara observera den, notera, konstatera hur den tar hand om sig själv och händer helt automatiskt.

  Följ andetagen. Följ syrets väg ut i cellerna.

  Se nu din känslighet som en energi med sim egen visdom. Betrakta den utan värderingar och öppna ditt inre för tanken/ möjligheten att känsligheten  är en värdefull, viktig, livs-kvalitets-höjande GÅVA!

  Var med GÅVAN i djup inre tystnad. Se nyansrikedomen, hur exakt känsligheten kan orientera dig i olika situationer.


  Och gå nu till det område där du själv bedömt din känslighet som ett problem. Tillåt det obekväma att kännas, synas, få uppmärksamhet för en stund. Finns det något här som du kan ge villkorslös närvaro till, bara öppna hjärtat för och vara med utan mental aktivitet?!


  Tillåt dig nu att "återkalla" en specifik situation då du kände dig obekväm med din känslighet. Se situationen från hjärtat. Se den utan mental aktivitet. Hade du förväntningar på dig själv? Föreställde du dig andras förväntningar på dig?

  Försök att BARA VARA med känslan i frihet från all mental aktivitet. Du behöver inte hantera/ klara/ förstå...endast ge det din FULLA NÄRVARO.

  Kan du se samma situation helt fri från förväntningar - ge till dig själv att bara vara "som ett barn" i den; - lekfull, flödande, kreativ, tillitsfull...Ta djupa andetag! BARA VAR!


  Se nu också hur din DJUPA VISDOM stödjer dig i situationen. Du behöver inte gå in i eller svara an på, något som känns fel eller stressigt. Du kan vara ett tyst vittne, nicka bekräftande, ge närvaro och STANNA i det FRIDFULLA, det VISA, det NÄRVARANDE....i Dig!


  Å slutligen, rikta en TACKSAMHET, en KÄRLEK, till VISDOMEN i dig,  för att den synliggör sig, guidar dig, berikar dig!



  När du själv känner dig klar för det kan du lämna meditationen.


  KÄRLEK, KÄNSLIGHET och BUBBLANDE LIV!!


                                                                     RANI



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards