Direktlänk till inlägg 20 juli 2017

Den du så länge sökt....

Av Rani Spets Edgren - 20 juli 2017 20:19

  Den du så länge sökt - är du redan. Du ÄR den du så länge sökt, dag och natt.


  När livet är stressigt längtar vi kanske efter stugan på landet där de enda ljuden är fågelsång och bruset av löv i ljummen vind. Stillhet, kravlöshet, lugn...finnas till bara för att vi finns, vara utvilade och närvarande... Så ser ofta drömmen ut för den som är mitt i ett stressfyllt liv. 


  Kanske är du arbetslös, känner dig inte behövd, inte viktig, inte värdefull....och längtar efter att känna dig behövd, viktig, värdefull.

  

  Den utarbetade och den arbetslöse vistas ofta på samma platser, bor i samma hus, samma stadsdel, drömmer om varandras situationer.


  Kanske är du den som saknar familj, lever ensam, upplever smärta inför andras självklara gemenskap och tillhörighet i sina familjer, längtar efter familjebandens självklara dynamik. Eller motsatsen - familjen är så stor och så aktiv att familjelivet fyller varje ledig stund,  lämpliga presenter och frack för varje bröllop tömmer både plånboken och orken. Kanske är drömmen att ha resurserna till dig själv, ha tid att sitta evighetslänge på ett vackert fik.


  Situationerna är varandras motsatser på utsidan; ensamhets-smärta eller social överbelastning. Vi drömmer om varandras situationer.


  Kanske är situationen och drömmen på något helt annat sätt.


  OCH - samtidigt med allt som hör till våra livssituationer och känslorna som kommer dem finns SÅ MYCKET som förenar oss. Vi vill bli älskade - vi är så rädda för att inte bli det. Vi vill alla ha trygghet och utveckling, var och en med sin personliga balans, men med samma grunbehov.


  Om vi rör oss ända dit där ingen aktivitet pågår på mindets nivå öppnar sig ett NÅGOT där vi alla har TOTAL STILLHET, har ett kreativt flöde som räcker  med marginal, för att föra varje situation vidare på kloka sätt. Där finns den DJUPA INRE TYSTNADEN som självklar del av vårt varande, vi är "FAMILJ med mänskligheten", vi upplever vår samhörighet med ALLTET!


  I den vi är bortom mindets aktivitet, finns redan allt, är vi redan allt det vi drömmer om och strävar efter.


  Du är inbjuden att släppa allt "därute" för en stund. Se på din senaste tanke och din senaste känsla. Vad är ännu närmare än tanken och känslan du har just nu?

  TYST NÄRVARO är ännu närmare. TYST NÄRVARO är ditt eget människo-varande närmare än eller bortom, mindets aktivitet.


  Inuti TYST NÄRVARO stillnar stresskänslan, du VET att du är värdefull, ingen familj, stor familj, komplicerad familj...innesluts i FAMILJEN "ALLT SOM ÄR" och den yttre formen kan få vara som den är samtidigt som FRID och LIVSGLÄDJE är naturliga upplevelser i ditt liv varje dag.

  Tankar om att inte vara värdefull förutsätter mental aktivitet. Om den mentala aktiviteten tillåts ta paus och du börjar UPPLEVA att du är del av ALLT SOM ÄR, vill du helt naturligt, GE TILL LIVET, hedra LIVET, uppskatta LIVET...!! Och LIVET är också DU SJÄLV! Ditt värde är okränkbart!


                                       Kärlek & tacksamhet!

                                                                  RANI!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards