Direktlänk till inlägg 11 april 2017

DET ÄR INTE SOM DITT MIND TROR!

Av Rani Spets Edgren - 11 april 2017 09:41

    Kära Du!

    Du säger att du har massor av lagrad ilska. Jag säger att den allt övervägande delen av ilskan inte alls är lagrad. Den är vanemässigt återskapad!

   Många, många gånger var du omgiven av en atmosfär av återhållna känslor, knuten ilska, o-uttryckta besvikelser som dina olika vuxna bar på, när du var barn.

   Säkert hade de personerna mindre valfrihet i sin yttre situation än vad du har idag. Men de hade (och har även nu) en frihet i sina reaktioner på situationerna.

   Reaktivitet, uttryckt eller o-uttryckt, är ett vane-beteende.


   Vi har en frihet att lära oss, från t. ex. S.N GOENKA, att betrakta, omfamna, vara tillsammans med det som sker INUTI OSS i full TYST NÄRVARO. Det innebär INTE att förneka eller trycka ner. Att förneka eller trycka ner bygger upp mer och mer stress och ilska...inre spänningar som förr eller senare får oss att explodera, bli trötta, t o m sjuka.

   När vi är tillsammans med känslor i FULL NÄRVARO kommer klar-seende och en-hets-upplevelse. Det kan ta lite tid innan klar-seende och en-hets-upplevelse kommer. Ha tålamod! Du har de kvaliteterna inom dig och du ÄR de kvaliteterna, djupt inom dig.

   Reaktivitet fjärmar dig från klar-seende och en-hets-upplevelse och täcker över de kvaliteterna.

   Reaktivitet är i sig självt ett förnekande, ett sätt att "säga" att smärtan och problemen, irritationen....inte händer inuti dig utan utanför. Och när du försöker "ordna upp det" med reaktivitet hindrar det helande från att ske.

      Det händer INUTI DIG! 

När du ger full uppmärksamhet till att det händer INUTI DIG, kan det fortfarande finnas saker utanför som behöver pratas igenom, hitta nya överenskommelser om, eller som kanske kan vara som de är, med bibehållet lugn och närvaro i dig. Och givetvis finns det situationer som det är klokast att lämna.


   Att vara tillsammans med det som ÄR, i fullt klarseende och full närvaro ger dig steg för steg tillgång till den du är bortom betingelser. När du upplever eller får glimtar av, den du ÄR bortom betingelser, är det lätt att se att du i reaktiviteten mest av allt är offer för egna icke livs-stödjande vanor.


   Allt som upprepade gånger irriterar dig, kan användas som tydliga vägvisare eller öppningar in i din o-betingade människo-natur. Det kan användas för att utveckla livs-stödjande vanor.

   Om det är alltför svårt att "fånga det" i det ögonblick då ilskan "rinner över" mot din partner kan du bara vänta ett tag. Sitt sedan ner och återkalla känslan. Famna nu om den, ge den full närvaro, var tillsammans med den INUTI DIG, just så som du upplever den.

   Nästa gång som irritation/ ilska mot din partner inträffar är du en liten bit bättre förberedd att förstå att det händer INUTI DIG. Du är ett steg närmare att prata om det som behöver pratas om, med värme och vänlighet!


   Att vara tilsammans med det SOM ÄR inuti dig i FULL NÄRVARO ger dig mer harmoniska relationer, ökande inre lugn och närvaro, bättre immun-försvar, mera livs-glädje....


    Med kärlek och MERA KÄRLEK till DIG!

                                                  
          RANI

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards