Direktlänk till inlägg 29 november 2016

DET ENERGIFYLLDA LUGNET SOM DU ÄR!

Av Rani Spets Edgren - 29 november 2016 05:40

   Du uttrycker att du verkligen behöver en relation, att du känner dig olycklig och ensam utan en relation.

   Jag vill både omsluta dig i dina känslor, ge dig systerskap, acceptans, närvaro OCH visa dig på andra möjligheter.


   I beroendet/ medberoendet ser du dig själv som icke-komplett, något saknas. Du känner dig obekväm och en partner behövs för många ändamål.


   Den uplysta kvinnan Gangaji pratar om inquiry. Det betydar att uforska. Du är inbjuden att utforska ditt mind, se att också andra möjligheter finns OCH att de finns INOM DIG!

   När vi praktiserar inquiry låter vi tyst närvaro betrakta mindet.  S.N GOENKA som lär ut Vipassana-meditation beskriver det som att "se på det som mindet producerar", på ett objektivt sätt.

   Vi betraktar, är tillsammans med det vi känner. Vi kämpar inte emot känslan, ger den heller inte näring genom ytterligare mental aktivitet eller genom att se den som en identitet. Vi BARA betraktar den från vår TYSTA NÄRVARO.


   SÅ! Smärta är inom dig. Betrakta den från din tysta närvaro. Var tillsammans med känslan. När du är tillsammans med den utan att ge den mental energi eller identifiera dig med den och utan att sträva efter att fly den transformeras den av sig självt till något annat.

   Exakt vad som händer är individuellt, olika från person till person, från tillfälle till tillfälle. MEN - stannar du i tyst närvaro tillräckligt länge  kommer du att känna kontakt med den du är bortom mindets betingelser.

   I den du är bortom mindets betingelser finns en OCEAN av närvaro, frid, klarhet, en tillfredställelse som är annorlunda än mindets tillfredställelse.

   Försök inte förstå det från mindets nivå - för mindet kan inte förstå det. Det är genom upplevelse och endast genom upplevelse du kan lära känna den delen av din mänskliga natur.

   Att lära känna den transformerar. Frihet, energifyllt lugn, en samhörighet med allt som ÄR, finns i den du är bortom mindet. Där finns kraft och tillit, intelligent samverkan, ett flöde som är både omfattande och stort, avslappnande och lugnt. I kontakt med den du ÄR bortom mindet behövs ingen kompensation för något som ditt mind-jag saknar. Du är hel och komplett i den du är bortom mindet och du UPPLEVER dig hel och komplett.


   Mindet har för (o)-vana att göra invändningar som t ex; -"Hur ska jag då kunna kämpa för att få det jag behöver?"

   Bortom mindet finns enkelhet. Plötsligt upplever du att du har och du ÄR allt vad du behöver. I upplevelsen finns glädjefylld energifylldhet.


   Du kan leva, älska, VARA utan tomrum att fylla, utan att behöva kompensera för något, fly någon smärta...Det är annorlunda eftersom du då lever, älskar, ÄR från frihet och livsglädje i kontakt med den du är bortom mindet. Du är inte på flykt undan något eller på flykt till något.


   På mindets nivå finns en ständig känsla av att något saknas. Mindet har oräkneliga tolkningar av vad som saknas; inte bra nog, för lite pengar, ingen ser mig....VILKEN tolking mindet använder spelar mindre roll. VARJE tolkning/känsla som ligger i tolkningen,  kan OCKSÅ användas  för att i tyst närvaro vara tillsammans med känslan. På det sättet blir varje tolkning också en möjlig öppning till de OMÄTLIGA DJUPEN, närvaron, det energifyllda lugnet - som DU ÄR bortom mindet.

      Du ÄR skönhet, helhet, NÄRVARO!


     Systerskap, kärlek, närvaro!!

'                                                 
   RANI!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rani Spets Edgren - 4 december 2023 09:30

  Det mind som inte är förankrat i vår djupare dimension är till sin egen natur destruktivt. Det kan vara svårt att inse. Kanske VILL vi INTE se det.  Det icke-förankrade mindet upplever alltid brist och rädsla. Det finns oräkneliga uttryck för...

Av Rani Spets Edgren - 1 november 2023 05:46

   Alla människor har och ÄR en djupare dimension. Jag kallar den ofta vårt o-betingade människoväsen. I kontakt med vår djupare dimension förstår vi genom vår egen direkta upplevelse, att livet är heligt, stort, oerhört. Att ha kontakt med den här d...

Av Rani Spets Edgren - 10 januari 2023 16:26

  Kära Du! Åren har rullat på och du dömer dig själv både hårt och skoningslöst.   Jag vill bjuda in dig till ett annat förhållningssätt. Einstein sa -"Våra huvudsakliga problem kan inte lösas på samma nivå, som de uppstått på"!      Att döma...

Av Rani Spets Edgren - 9 januari 2023 18:45

    Dear You! At an early part of growing old You are judging yourself really hard. I invite You to something else. Einstein said -: Our main problem cannot be solved on the same level as where they arose"!     Judging Yourself is Your minds ac...

Av Rani Spets Edgren - 25 november 2022 19:24

     Reaktivitet är ett så vanligt fenomen att vi ofta ser det som att det kommer ur en sorts sanning om verkligheten, att det är en självklarhet att  reagera igen och igen i olika situationer. Kanske är det en kollega på jobbet, en trafiksituation, ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards